Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
08.05.2019 | Af: SPONSORERET INDHOLD

Balancen mellem forbrug og fornuft

At finde balancen mellem forbrug og fornuft er en evne, der kan være svær at mestre, idet der findes mange gode muligheder for at låne penge med eksempelvis et kviklån.

 

Jyder har dog ry for at være sparsommelige og gerne ville holde fast på pengene. Det kan dog også have en positiv effekt at slippe sig selv en smule mere løs - bare af og til. Opretholder man i samme ombæring den sædvanlige fornuft, så man finder en ny balance mellem de to poler, er der muligvis gode gevinster at hente.

En jysk mentalitet
Du kan måske nikke genkendende til det. Penge sparet er penge vundet - eller hvad? Faktisk kan det ikke altid sættes helt så firkantet op. Verden er mere nuanceret end som så, og mens det at spare penge har mange gode fordele, er der også fordele at hente ved den rette type forbrug. Det er nemlig i stor grad gennem forbruget at man som menneske kan realisere sig selv. Med den rette balance bliver det muligt at bevare både den jyske mentalitet og på samme tid drage fordel af nogle af de goder, der kan komme af et mere afslappet forhold til økonomi.

Men hvilke fordele kan der være?
Tankegangen kan måske synes en smule fjern, men så alligevel ikke. Nedenfor er samlet en kort liste, der opsummerer nogle af grundene til, hvorfor det kan være fordelagtigt at genfinde balancen mellem forbrug og fornuft.

- For meget stress er aldrig ønskværdigt og stresser man unødigt over pengene, kan det være kilde til et problem. Selvfølgelig skal man være påpasselig, men overdreven forsigtighed omkring alle de små besparelser i hverdagen har det med at give bagslag. Derfor kan et sundt og naturligt forhold til det personlige forbrug være med til at lette presset.

- En anden måde at lette et pres fra dagligdagen er også ved hjælp af selvforkælelse, det vil sige ved af og til at give sig selv lov til også at nyde godt af livet. Det er vigtigt at kunne koble af og være god mod sig selv, hvilket - om man vil det eller ej - ofte indebærer, at der skal penge op ad lommen.

Det er altså muligt at skabe en lethed i tilværelsen, hvis man finder den korrekte balance. Der er ingen, der siger, at man skal give slip på enhver fornuft, blot at man kan genoverveje sine prioriteringer.

Bibeholdelse af fornuften, samtidigt med forbruget

Man behøver nemlig naturligvis ikke smide hverken den kritiske eller økonomiske sans helt væk: Faktisk snarere tværtimod. Er ens forbrug for eksempel rettet mod, at det kunne være en idé at tage et lån, gælder det i særlig grad om at bibeholde den jyske snusfornuft og evnen til at spotte den gode handel. Er man på udkig efter det bedst mulige lån, kan man for eksempel gøre brug af oversigter som denne til sammenligning af forskellige lån og kviklån. På den måde er det muligt at vælge den løsning, der i sidste ende er mest fordelagtig i bestræbelsen på at balancere forbrug og fornuft.

Man kan også søge inspiration i andre kulturers måde at håndtere højtider, hvor der skal bruges mange penge. Linket her er til en interessant spansk artikel om forbrug i forbindelse med højtider. 

Denne artikel præsenteres i samarbejde med virksomheden Partnertekst.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close