Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
29.03.2021 | Af: Michael Frederiksen

Bangsbo Botaniske Have er kommet i fint selskab

Det er i langt de fleste tilfælde havens ejer, der viser publikum rundt og fortæller om alt fra havearkitekturen, den historiske reference, plantevalget og de skønne opgaver, haven giver året rundt.
Unikke dufte, eksotiske blomster, flotte træer, elegante haver samt masser af anekdoter og inspiration venter forude, når "The Danish Club" nu slår havelågerne op til foredragsturnéen "TOP 50 HAVER" i hele Danmark.

 

To nordjyske haver er med i det fine selskab. Bangsbo Botaniske Have i Frederikshavn og Anne Justs Have i Hune.

I "Top 50 Haver" kan man over hele Danmark opleve både de store, smukke slots- og herregårdshaver med personlig rundvisning af ejerne samt ikke mindst en række af Danmarks mere hemmelige og private haveperler, der normalt ikke har åbent for offentligheden.

Med foredragsturnéen "TOP 50 HAVER" er det lykkedes "The Danish Club" at få alt fra godsejere til passionerede, private haveejere til at åbne op og vise deres fantastiske haver frem for publikum. Samtidig krydres rundvisningerne med personlige fortællinger og tips til smukke haver.

I Frederikshavn kan man 12. maj komme på en unik rundvisning i Bangsbo Botaniske Have - en have på otte hektar ved den gamle herregård Bangsbo. Her kan man opleve den gamle engelskinspirerede park med mange bænke, store plæner, gamle træer og lysthus. Her er også en rosenhave, læge- og krydderurtehave, sansehave, indførselshistorisk frugt- og bærhave og en samling af bonsaitræer.

Overfor den gamle park kommer man til det egentlige botaniske anlæg, som blev påbegyndt i 2006, og som nu består af søer og kanaler, verdens største spaltebed med alpinplanter, tufbed ligeledes med alpinplanter, skovbundsbede, en klippevæg af norsk granit og forskellige plantesamlinger som for eksempel hostasamlingen, geraniumsamlingen, græshaven, bregnebedet, primulabedet, surbundsbede og en samling af pæoner. P.t. anlægges det sidste område i haven - nemlig 15.000 kvadratmeter med Danmarks vilde planter.

I England har havevandringer i mange år været en stigende trend. Det har inspireret stifteren af "The Danish Club" til at få 50 haveejere af fantastiske - men ofte ukendte - haver, til at slå havelågen op for besøgende. Ideen er at invitere et bredt publikum ind i haverne ved de specielle rundvisninger, men også at inspirere folk til selv at opleve haverne, hvis ferien skal tilbringes under hjemlige himmelstrøg. Hvis man deltager i "The Danish Clubs" arrangementer, får man udover haverne også mulighed for at komme tættere på de historiske bygninger, der ofte er en del af haverne.

På "The Danish Clubs" hjemmeside kan man se en oversigt over de 50 udvalgte haver, og hvornår der er arrangeret rundvisninger, eller om man selv kan komme på besøg. Hvis man er medlem af "The Danish Club", er det billigere at komme med på den enkelte rundvisning, men medlemskab er ikke et krav. Så betaler man dog mere for den enkelte rundvisning.

Se kort over, hvor haverne befinder sig her. 

 

BillederTilføj billede


FOTO: Presse

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close