Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
14.02.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

Bangsbo Freja vil igen fokusere på pigefodbold

- I lørdags var der standerhejsning, og set på antallet af fremmødte piger, tegner det godt og potentialet er stort, vurderer formand Jan Nymark.
Bangsbo Freja har besluttet, at klubben igen vil fokusere på pige- og damefodbold.

 

Mens medlemstallet på herresiden i fodbold på landsplan har været faldende over de seneste år, er antallet af dame- og pigespillere i stærk udvikling.

Specielt for pigespillere under 18 år har antallet af fodboldspillere udviklet sig positivt år efter år faktisk siden 2013. Helt konkret er antallet gået fra 7579 til 9259 pigespillere under 18 år, og tallet forventes kun at stige yderligere over de næste år.

Måske skyldes det damelandsholdets succes, men det skyldes helt sikkert også, at de enkelte klubber begynder at fokusere mere på pigefodbolden, end man tidligere har gjort.

- I Bangsbo Freja har vi før haft stor succes med dame- og pigefodbold, men i og med at fokus forsvandt, forsvandt spillerne også. Nu tager vi kampen op igen, og vi vil igen fokusere på pige- og damefodbold, og vi er så heldige, at vi igen kan kalde os for en pige- og dameseniorklub. Noget, vi ikke har kunnet i mange år. I lørdags var der standerhejsning, og set på antallet af fremmødte piger, tegner det godt og potentialet er stort, vurderer formand Jan Nymark.

Damesenior er startet med de første træningspas, mens klubben er godt i gang med at få startet et U13/14-pigefodboldhold op, og der står allerede flere spillere på spring til at tage støvlerne på og komme ud at lege med den lille runde bold.

I opstartsfasen planlægges træningen således, at U13/14-pigerne træner samtidig med de ganske unge dameseniorspillere (de fleste 16-18 år) under ledelse af dameseniortrænerne Tanya Nielsen og Anders Kold samt ungdomskonsulent Michael Thomsen, men arbejdet med at finde en kompetent og permanent U13/14-træner kører allerede nu på højtryk.

Her i februar trænes der både boksetræning og fodboldtræning, hvilket gerne skulle give en super start på sæsonen.

- Vores fokus i år bliver også rekrutteringen af de helt små poder, både på drenge- og pigesiden. Vi har et team klar til at tage ud og besøge nogle af byens skoler og SFO´er og fortælle om det at spille fodbold i Bangsbo Freja. Ambitionen er høj i forhold til at bygge pigeafdelingen op, men vigtigst af alt er, at der er plads til hygge, fællesskab og sammenhold på tværs af klubben. Så uanset om du aldrig har spillet fodbold eller er en garvet "rotte", om du er ung eller ”gammel”, er der plads til dig i Bangsbo Freja. Det er bare med at møde op og få en masse sjove oplevelser, opfordrer Jan Nymark.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Jan Nymark

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close