Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
29.04.2021 | Af: Michael Frederiksen

Bangsbostrand Sogn sælger Hånbækkirken

Hånbækkirken blev bygget i 70’erne som et kirkecenter for Bangsbostrand Sogn og blev dengang kaldt for Konfirmandhuset.
En æra slutter. Bangsbostrand Sogn skiller sig af med Hånbækkirken, som er til salg.

 

- Det er en tung, men nødvendig beslutning, som menighedsrådet har måttet tage. Krav om store besparelser gør det ikke længere økonomisk muligt for Bangsbostrand Sogn at drive kirken, fortæller menighedsrådsformand Søren Borup.

Lukningen er særligt svær, fordi der stadig er en trofast flok, der helt indtil corona-nedlukningen 11. marts sidste år har sluttet op omkring gudstjenesterne søndag morgen kl. 9.00. Det var gudstjenester, der var lidt mere dagligstueprægede end dem i det traditionelle kirkerum, og hvor deltagerne oftest blev siddende til en kop kaffe og en skive brød bagefter.

Der er også mange fra nærområdet, blandt andet Hånbæk-blokkene, der har deltaget i Hånbæk-café om eftermiddagen med foredrag og sang.

Hånbækkirken blev bygget i 70’erne som et kirkecenter for Bangsbostrand Sogn og blev dengang kaldt for "Konfirmandhuset", da et af de primære formål var, at konfirmanderne fra den nybyggede Hånbækskolen ikke skulle have så langt til konfirmationsforberedelse. Snart fulgte flere aktiviteter med for eksemepel konfirmandklub, strikkeklub og legestue.

Lige fra begyndelsen har huset været godkendt – og brugt - til gudstjenester med nadver og dåb. I 2007 fik man lov til at omdøbe huset til "Hånbækkirken – Bangsbostrand Kirkesal".

Ved salget af Hånbækkirken er det således en særlig æra i Bangsbostrand Kirkes historie, der er slut. Hånbækskolen er lukket. Byen er ikke vokset så meget som forventet i området. Hånbæk-blokkene er blevet færre, og dermed er sognet blevet mindre.

- Og med en påkrævet besparelse på 10 procent af budgettet, hænger det ikke mere sammen, mener Søren Borup, som nu vil tænke fremad.

- Alle gode kræfter må virke sammen for at skabe netop de aktiviteter, der passer til vores tid og kan være med til at give liv i vores sogn. Bangsbostrand Sogn har færre økonomiske ressourcer, end vi er vant til. Men kirken er bygget af levende sten, og vi håber, at idérigdom og engagement vil vise os vejen fremad, siger menighedsrådsformanden.

Det er Calundan Erhverv, som har fået opgaven at sælge Hånbækkirken.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close