Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
06.09.2019 | Af: Michael Frederiksen

Birgit: - Flere penge, men ikke alle problemer er løst

Borgmester Birgit S. Hansen: - Nu glæder jeg mig til at komme hjem fra København og KL-huset og tage fat.
Kommunernes Landsforening (KL) og regeringen har i dag indgået en økonomiaftale for 2020.

 

- Det har taget nogle dage, og det så svært ud. Der var tale om en stirre-konkurrence i nogle dage. Kommunerne har en forventning om flere penge til velfærd, siger borgmester Birgit S. Hansen, Frederikshavn Kommune, der er medlem af KL's bestyrelse.

Fredag sidst på formiddagen kom en aftale i hus. Aftalen giver mulighed for, at kommunerne må bruge 1,3 mia. kr. mere på anlæg. Der er loft på, og nu er loftet aftalt til samlet 19,1 mia. kr., som kommunerne må bruge på anlæg.

- Vi har fået hævet beløbet til service med 2,2 mia. kr. Det giver ikke mulighed for "mælk og honning", men det skaber et grundlag for at fastholde niveauet med stigende befolkning og udgifter på landsplan. Det er den aftale, hvor der er tilført flest penge siden 2008, så det er godt, men i Frederikshavn Kommune kan vi ikke love, at "alt bliver godt", da vi endnu ikke kender den samlede udmøntning af aftalen. Den kender vi først i anden halvdel af september. Der er en dark horse, da vi bliver ramt af udmøntningen af puljer, hvor befolkningstal er et kriterie, siger Birgit S. Hansen til Kanal Frederikshavn.

Hun glæder sig over, at det er lykkedes KL at fastholde et ekstraordinært finansieringstilskud på 3,5 mia. kr. samlet set til kommunerne. Af det tilskud håber Frederikshavn Kommune at få cirka 50 mio. kr.

- Nu glæder jeg mig til at komme hjem fra København og KL-huset og tage fat. Lokalt har vi aftalt et forhandlingsforløb, hvor vi, når vi kender alle tal for 2020, mødes til konkrete budgetforhandling med henblik på vedtagelse af et budget. Jeg har indbudt alle partier, og jeg håber på et godt samarbejde, når det kommer til at træffe vigtige beslutninger om udmøntningen af næste års økonomi i vores kommune - med de vilkår vi har, udtaler Birgit S. Hansen.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close