Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
30.12.2021 | Af: DEBAT-INDLÆG

Bjarne Laustsen: Skattestop eller hvad?

Folketingsmedlem Bjarne Laustsen (S), valgt i Frederikshavn-kredsen, har skrevet dette indlæg: På årets næstsidste dag vil jeg sige tak til alle debattører, der har bidraget til en god og sober debat om vores samfund, og tak til Kanal Frederikshavn for at give plads til det frie ord, men en særlig tak skal der lyde til min penneven Karsten Lauritzen fra Venstre.

 

Han har begået en lang række læserbrev, hvor han kloger sig på skat, og især hvad regeringen gør galt - ikke et ord om, at da han selv havde muligheden for at rette op til det bedre, men lod stå til.

Han postulerer, at Venstre har et skattestop og fortæller, at den nuværende regering har hævet skatten mere end 30 gange. Det pudsige er, at Venstre selv har stemt for det meste.

Så kunne Venstres gruppeformand ikke engang for alle her i Nordjylland forklare, hvad Venstres skattestop egentlig går ud på? Og lige minde om, at hans egen mentor Anders Fogh Rasmussen, som jeg ved Karsten så meget op til, definerede Venstres skattestop, som man ikke kan være delvis gravid, det nuværende Venstre, som du står i spidsen for, sjakrer frem og tilbage. Det er jo ikke troværdigt eller fair at beskylde andre for skattestigninger, som man selv bidrager til.

Og endelig da du selv var skatteordfører i 2008, under Løkke Rasmusen, ændrede I den nordiske dobbeltbeskatningsoverenskomst, således at for eksempel de nordjyske søfolk, der havde arbejdet hos Stena Line, nu ikke længere kun skulle betale svensk sømandsskat, men nu også i bopælslandet.

Hverken du eller skatteministeren fortalte Folketinget, at der var tale om en skattestigning, ja, selv de flere tusind danskere, som i kortere eller længere tid havde rejst ud, fordi der var lidt at lave i Danmark, havde hjembragt alle pengene til forbrug i Danmark, og sidst men ikke mindst ikke havde trukket dagpenge herhjemme.

Jeg forstår simpelthen ikke, at du ikke selv og dit parti retter op på din manglende troværdighed i denne sag. Det er jo ikke penge, I mangler i Venstre. Det er jeres prioriteringer, den er gal med. Sidste år foreslog I at halvere momsen. I år er det så topskattelettelser til de rigeste. Det slår hul i statskassen.

Jeg kender mange af de folk. Det er ganske almindelige fag- og ufaglærte uden det store økonomiske råderum. Det gør du jo i øvrigt også selv. Vi har mødt dem sammen. De spørger mig tit om, hvorfor du allerede året efter valgte at ændre loven, så de langt bedre lønnede piloter kunne blive fritaget. Men søfolkene skal bare betale.

Nå Karsten, du har jo gjort det før og lyttet til gode råd, som da vi sammen fik givet det store fradrag til søfolkene på forskningsskibet "DANA".

Jeg tror jo faktisk, at du har lidt sympati og kan det hjælpe på din dårlige samvittighed, så kan vi også hjælpe hinanden med at løse de langt større udfordringer, vi står over for i fremtiden.

GODT NYTÅR.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close