Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
04.08.2022 | Af: DEBAT-INDLÆG

Bjarne Laustsen: Vi holder, hvad vi lover

Folketingsmedlem Bjarne Laustsen (S), valgt i Frederikshavn-kredsen, har skrevet dette indlæg: Man skal holde det, man lover, og det har Socialdemokratiet i sandhed gjort, når det drejer sig om at få ret til at trække sig tilbage efter et langt og hårdt arbejdsliv.

 

Den såkaldte BjArne pension er en realitet for næsten 40.000 lønmodtagere. Dermed har vi socialdemokrater leveret og indfriet det valgløfte, som vi gav vælgerne forud for sidste valg.

Lars Løkke, der dengang var statsminister for V, kaldte det for verdens største bluffnummer, og alle de borgerlige partier, inklusiv De Radikale, ville ikke være med, men Dansk Folkeparti, som ellers havde været med til at lægge efterlønsordningen i graven, ville gerne være med.

Nu flokkes flere partier som fluer omkring den socialdemokratiske tilbagetrækningspolitik, først var det Nye Borgerlige, dernæst Støjberg som ellers ikke har nogen politik, men synes godt om BjArne pensionen.

Så var der panik i blå blok, og selv Venstre kunne se, det var en tabersag at være imod, så nu er de for. Det er jo godt for de nedslidte, men skidt for deres troværdighed.

Nu har vi før hørt, vi rører ikke dagpengene! Det sagde Anders Fogh forud for valget i 2001, men Venstres chefstrateg Claus Hjort ville stadig æde elefanten (den socialdemokratiske politik) ikke på engang, men i mindre bider. Det gjorde de så, først de supplerende dagpenge, så halvering af dagpengeperioden og inden de blev væltet, havde de rundbarberet efterlønsordningen.

De Konservative kan ikke lide BjArne pensionen, så hvis de borgerlige vil have regeringsmagten, bliver nogen nødt til at give sig, så deeet.

Jeg glæder mig over, at det er folk fra produktions Danmark, der nu kan trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet op til tre år før pensionsalderen og dermed få en værdig afslutning på et langt og hårdt arbejdsliv.

Det er netop tidligere værftsarbejdere, slagteriarbejdere, ufaglærte og SOSU-assistenter, der nu kan nyde godt af regeringens politik. Faktisk er det knap 10 procent af de søgte berettigede i hele landet, der kan få BjArne pensionen, men der er store forskelle, fordi Morsø og Frederikshavn kommuner ligger næsten dobbelt over landsgennemsnittet. Det bekræfter mig i, at vi har ramt rigtig i forhold til hvilke grupper og brancher, der kan trække sig tidligere tilbage.

Jeg kan godt forstå, hvis der er mange danskere, der kniber sig i armen. Kan det nu også passe, fordi ovenpå kriser har de blå partier altid skåret ned på velfærden, men nu har vi altså en socialdemokratiske regering, der har villet det anderledes. Det både håber og tror jeg, vi vil blive belønnet for, når valget kommer.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close