Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
24.11.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

Blackhawks' ligakvinder slog ubsejret tophold

Sofia Vestergaard Frederiksen fejrede sin 14 års fødselsdag med at udligne til 4-4.
Frederikshavn Blackhawks' ligakvinder vandt tirsdag aften 5-4 i Abildgårdhallen over ubesejrede Århus FK. Det er et resultat, som kommer bag på de fleste. En sjældent set fight, disciplin og holdindsats banede vejen for sejren til det unge ligahold, som til aftenens kamp havde en gennemsnitsalder på kun 16 år.

 

En entusiasme fra spillere, trænere og ledere, som ledte tankerne hen på slutspilskampe, var kendetegnende for kampen, hvor stolene i hjemmeholdets spillerboks faktisk ikke blev brugt under hele kampen. Alle var oppe at stå og heppe på hinanden. Der var fuld valuta for entrékronerne, og publikum fik en herlig aften og kvitterede med taktfaste klapsalver efter kampen.

- Pigerne spillede en utrolig disciplineret kamp. Alle tog ansvar og holdt fokus kampen igennem og med en gejst, vi endnu ikke har set. Det var en holdindsats, der ville noget - og en kamp vi kan bruge til meget og bygge mere ud fra, mener assisterende træner Tina Jensen.

Første periode endte 2-2, efter at Blackhawks havde været i føring med 2-0, men ÅFK’s rutinerede spillere udlignede inden pausen på to sene scoringer. Anden periode var en stillingskrig, hvor begge hold var to gange i overtal uden at kunne score.

Et hurtigt mål i tredje periode gav en føring til Blackhawks, men ÅFK fik udlignet på et straffeslag. I samme minut kom Århus foran 4-3 og de fleste regnede med, at de ville køre en sejr hjem herfra. Men så tog fødselsdagsbarnet sagen i egen hånd.

Sofia Vestergaard Frederiksen slap fri af opdækningen og udlignede til 4-4 med et flot mål og fejrede sin 14 års fødselsdag på denne måde. Og en anden 14-årig – Mikkeline Olesen – ville ikke stå tilbage. 10 minutter inde i perioden scorede hun sejrsmålet til 5-4.

Derfra blev der kriget på alle fronter resten af kampen, og spændingen var næsten til at tage og føle på. Men endelig lød dommernes fløjte for perioden og Blackhawks-pigerne kunne juble efter en fantastisk kamp og en overraskende, men fortjent sejr.

Point for Blackhawks: Mia Dahl 2+0, Sille Larsen, Sofia V. Frederiksen og Mikkeline Olesen alle 1+0. Én assist fra Ditte Søndermølle og Malene Torp.

Der er nu en landskampspause, hvor Danmarks kvindelandshold spiller VM i Uppsala i Sverige, og hvor Blackhawks er repræsenteret ved Ditte Søndermølle Larsen, Malene Fuglsang Torp og Katrine Kamman Andersen.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

 

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close