Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
16.06.2020 | Af: Susanne Graae og Marie Møller Hansen

BLOG: Motion gør dig stærkere i krop og sind

BLOG: Når man oplever længerevarende stress, er der nogle helt væsentlige faktorer, som spiller ind for at kunne reducere stressniveauet. En af dem er motion.

 

Rigtige mange undersøgelser har i en årrække konkluderet, at motion er den faktor, der har størst betydning for vores fysiske og mentale sundhed.

Motion kan være mange forskellige aktiviteter, for eksempel gåture, cykelture, svømning, golf, gymnastik, bowling og træning i fitnesscenter.

Regelmæssig motion er blandt andet medvirkende til at sænke blodtrykket, regulere blodsukkeret, øge koncentrationen, øge immunforsvar, højne humøret og ikke mindst at føle større overskud. Motion er derfor medvirkende til, at du bliver stærkere i krop og sind.

Den generelle anbefaling fra Sundhedsstyrelsen er 30 minutters daglig aktivitet med moderat intensitet, og at vi derudover får pulsen godt op to gange om ugen. Det kan bruges som et pejlemærke for, hvor vi som minimum gerne skal hen, men for stressramte vil man i mange tilfælde være nødt til at starte med mindre.

Ikke alle træningsformer er egnet for stressramte, og der skal helt klart skrues ned for intensiteten og puls for ikke at øge stressniveauet yderligere. Der må trænes på moderat niveau, hvor der stadig vil kunne føres en samtale i kortere sætninger, uden at åndedrættet afbryder sætningen. Så det er helt i orden med øget puls, men ikke max puls.

I denne tid med COVID-19, hvor der er/har været lukket ned for mange aktiviteter, kan det være svært at overskue, hvordan man bibeholder sin regelmæssige motion. Især hvis aktivitetsformen har været indendørs holdtræning, fitnesstræning, svømning og så videre, som der i lang tid har været lukket ned for.

Det anbefales at tage motionen med udendørs og samtidig stimulere sanserne med lyde, dufte, oplevelser og mærke vinden og solen på sin hud. Man kan opleve med sanserne på en gåtur eller cykeltur eller tage sin træningsmåtte med udendørs og lave nemme styrkende og afspændende øvelser, som føles godt for krop og sind. Øvelser, som dels styrker kroppen og dels afspænder opspændt muskulatur.

Det kan yderligere være en positiv og motiverende faktor at dyrke motion sammen med en kammerat/veninde, hvor der samtidig kan udveksles snak og latter med sved på panden.

Eksempler på enkle øvelser for hele kroppen er vist i videoen, som er tilknyttet denne blog.

Susanne Graae, sygeplejerske, stresscoach, NLP Master og mindfulness-instruktør, og Marie Møller Hansen, fysioterapeut, kostvejleder og sundhedscoach, blogger på Kanal Frederikshavn.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close