Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
21.06.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Børnehuset Ålbæk flyttede i FDF-hytten

Børnehuset Ålbæk har haft tre super gode naturdage i FDF-hytten på Bundgarnsvej i Ålbæk. Børnehaven flyttede ud af de vante rammer og ned i FDF-hytten. - Vores overordnede månedstema er "Ud i det blå", og det må man i den grad sige, at vi har været. Vi h
Børnehuset Ålbæk har haft tre super gode naturdage i FDF-hytten på Bundgarnsvej i Ålbæk. Børnehaven flyttede ud af de vante rammer og ned i FDF-hytten.

 

- Vores overordnede månedstema er "Ud i det blå", og det må man i den grad sige, at vi har været. Vi har haft nogle fantastiske rammer at udfolde os i. Vejret var med os, og vi havde let adgang til at besøge både skov, strand og sø. Børn og voksne arbejdede ihærdigt med vores styrkede læreplan og verdensmålene, fortæller afdelingsleder Helle Jørgensen, Børnehuset Ålbæk.

Børnene var nysgerrige og eksperimenterende, og der var nogle gode processer i gang.

- Første dag eksperimenterede vi med at være på land. Her fandt vi krible krable dyr, legede krible krable dyr, sang om krible krable dyr og udforskede vores område på land. Der blev talt om at være god ved dyrene, så de kan berige vores natur fremadrettet, og der var fokus på, at det er okay at låne af naturen, men vi skal også give tilbage til naturen igen, når vi låner af den, siger Helle Jørgensen.

Anden dag var der stranddag, og her var science og æstetik i højsædet. Der blev formet og kreeret i sand, og børnene fangede små fisk og dyr på stranden, som blev studeret og efterfølgende sluppet fri.

Tredje dag var der sødag. Her gik børn og voksne til søen og fangede dyr i søen, som blev studeret og sluppet fri igen.

- Det var meget lærerigt for os alle, for hvad sker der egentlig, hvis en igle suger sig fast på en? Kan man få den af? Og hvordan får man den af? Der var mange gode spørgsmål til professoren, smiler Helle Jørgensen.

Det var alt i alt tre super gode dage, som gav børn og personale lyst til mere.

- Dagene viste os, at man kan utrolig meget i vores fantastiske pædagogiske verden med lokalmiljøet som medspiller. Uden lokalmiljøet i Ålbæk - ingen naturdage. Sådan er det. Så stort tak til jer, fastslår afdelingslederen.

Naturdagene kulminerede i en arbejdsom eftermiddag og aften, hvor forældrerådet og personalet i samråd havde arrangeret arbejdsdag i børnehaven. Her fik de flittige forældre malet legepladsen, hvilket børn og personale er taknemmelige for.

- Tak til REMA 1000 og Spar i Ålbæk for sponsorering af mad til arbejdsdagen og tusind tusind tak til FDF-kredsen i Ålbæk for, at vi måtte låne jeres dejlige sted i tre hele dage. Det har virkelig været guld værd for børnene og ikke mindst os voksne. Vi håber, at vi må vende tilbage igen næste år, for der er ingen tvivl om, at det her skal vi bare prøve igen, siger Helle Jørgensen.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close