Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
05.08.2022 | Af: Michael Frederiksen

Borgmester: Autocampere evalueres efter sæsonen

Er det rimeligt, at der i sommerperioden hver nat holder 30-70 autocampere på parkeringspladsen ved Palmestranden i Frederikshavn uden at betale én eneste krone?

 

Mange frederikshavnere har lagt mærke til det store antal autocampere ved Palmestranden. Det har Mogens Sønderkær, indehaver af Nordstrand Camping, tæt på Palmestranden, også, men han ønsker ikke at deltage i debatten.

Borgmester Birgit S. Hansen oplyser til Kanal Frederikshavn, at byrådspolitikerne vil evaluere sæsonen i forhold til autocampere og parkering.

Er det rimeligt, at autocamperne parkerer gratis med den flotteste udsigt over Kattegat og Hirsholmene, når der 500 meter derfra ligger en campingplads, som netop lever af blandt andet autocampere?

- Autocampere har mulighed for at raste/hvile/sove på offentlige parkeringspladser med videre, men må ikke campere. Det er vanskeligt at følge op på og regulere. Men jeg håber da, det respekteres af autocamperne, ellers vil jeg undersøge mulighed for at regulere for det. Med regulering mener jeg, at hvis vi ser autocampere campere, skal vi bede dem flytte sig, siger Birgit S. Hansen.

På Sæby Havn (og andre havne i kommunen) koster det 200 kroner i døgnet for autocampere, ligesom de skal betale for den strøm, de bruger. Er du tilhænger af en lignende model på parkeringspladsen ved Palmestranden?


- Hvis vi laver parkeringspladsen til en plads for autocampere, hvor de skal betale, vil der kunne opstå konkurrence med campingpladsen i området. Der kan ikke stilles krav om, at de benytter campingpladser. De er at opfatte som alle andre biler. På vores havne kan vi stille faciliteter til rådighed på samme vilkår som for en lystbåd, så kan der opkræves betaling pr. nat, forklarer borgmesteren.

I Skagen er der ved rådhuset skabt mulighed for overnatning uden faciliteter., og her er prisen 150 kroner pr. nat. Hvorfor ikke gøre det samme på Palmestranden?

- Det kan man godt, men det er der ikke på nuværende tidspunkt truffet beslutning om. Teknisk Udvalg har den og drøfter den. Vi skal som kommune altid sikre, at vi ikke er i konkurrence med de private - eksempelvis campingpladserne, men jeg synes da, man skal se på, hvilke muligheder der er, og hvordan det eventuelt kan gøres. Det vil jeg tale med formanden for Teknisk Udvalg om, lover Birgit S. Hansen.

Teknisk Udvalg drøfter ifølge borgmesteren allerede mulighederne for opkrævning af betalingsafgifter, så det kan være det tages med til budgettet for næste år.

Kan du forklare det fornuftige i, at Frederikshavn Kommune – som mangler penge - investerer 460.000 kroner i en ny parkeringsplads ved Palmestranden, når autocamper-parkeringspladsen mere end opfylder behovet, hvis den altså ikke lige var fyldt med autocampere, som holder gratis?

- Det er vigtigt at holde tingene adskilt. Parkeringspladsen, der er planlagt og tiltænkt "almindelige" biler, er et ønske, der har været der i mange år fra brugere af stranden, Rønnerhavnen, ishuset med flere. Pladsen, som afvendes af de mange autocampere, er alene en parkeringsplads og ikke en overnatningsplads til autocampere. Den plads er ikke blot noget, der kan erstatte den planlagte parkeringsplads, som Teknisk Udvalg har prioriteret.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close