Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
29.05.2020 | Af: Michael Frederiksen

Borgmester glæder sig over åbning af grænser

Borgmester Birgit S. Hansen bemærker, at nordmændene er de mest gavmilde turister med et døgnforbrug på 1700 kroner pr. person.
Borgmester Birgit S. Hansen, Frederikshavn Kommune, er meget tilfreds med, at nordmænd, tyskere og islændinge fra 15. juni igen må rejse ind i Danmark.

 

Netop tyskere og nordmænd udgør - efter danskere - de to største grupper af turister i Frederikshavn Kommune. I 2019 blev der registreret 1.459.168 overnatninger i kommunen.

Danmark: 785.550
Tyskland: 264.307
Norge: 206.288
Sverige: 130.479
Øvrige: 73.544

De norske turister er utroligt vigtige for området.

- Der er mange af dem, og samtidig bruger de norske turister allerflest penge pr. døgn – omtrent 1700 kroner pr. person. De er en vigtig indtægtskilde – ingen tvivl om det, siger Birgit S. Hansen.

Borgmesteren påpeger, at Norge generelt er en central samarbejdspartner.

- Vi har et sammenknyttet fiskeri, vi har et sammenknyttet erhvervsliv, og vi har en sammenknyttet historie. Så det handler ikke kun om økonomi. Det handler også om fællesskab.

Birgit S. Hansen ser frem til igen at se mange tyske og norske biler i Sæby, Frederikshavn og Skagen, men hun lægger heller ikke skjul på, at hun især savner én nationalitet.

- Det er klart, at vi glæder os til at kunne få besøg af svenskere.

Frederikshavn Kommunes samlede turismeomsætning lyder på godt tre milliarder kroner om året. Døgnforbruget i Frederikshavn Kommune for en norsk turist er 1700 kroner, det er 1000 kroner for en svensk turist og 750 kroner for en tysk turist.

Åbningen af den danske grænse kommer til at foregå med visse restriktioner.

- Turister skal dokumentere, at de har booket et ophold uden for København og mindst seks overnatninger på hotel, campingplads eller lignende, siger statsminister Mette Frederiksen.

København er det sted i landet, hvor der er flest smittede. Derfor vil regeringen ikke tillade, at turister overnatter i hovedstaden eller på Frederiksberg.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close