Gå til hoved-indhold
20. januar 2024 - kl. 22.01

Borgmester overvejer at fratage rigmand titlen som Skagen Ambassadør

  • 1 af 1
    Erhvervsmanden Torben Østergaard-Nielsen (med et glas i hånden til højre for borgmester Birgit S. Hansen) blev udnævnt til Skagen Ambassadør i 2022 på Klitgaarden Refugium.
Af: Michael Frederiksen

Borgmester Birgit S. Hansen, Frederikshavn Kommune, overvejer at fratage Torben Østergaard-Nielsen hans titel som Skagen Ambassadør, skriver TV2 Nord.

Mangemilliardæren Torben Østergaard-Nielsen er gået i flyverskjul, efter han i fredags lod sin virksomhed Nordic Waste A/S gå konkurs oven på en potentiel gigantisk miljøskandale ved Randers.

Hverken politikere eller pressen har haft held med at få fat i manden, der er stærkt kritiseret for at løbe fra sit ansvar, efter tonsvis af forurenet jord, administreret af Nordic Waste, truer med at forgifte lokalområdet ved Randers.

Nu opfordrer Birgit S. Hansen (S) rigmanden til at ringe til hende.

- Jeg synes, han skal give mig et kald, så vi kan tage snakken om, hvorvidt han selv synes, han stadig er værdig til titlen, udtaler borgmesteren til TV2 Nord.

Baggrunden er den anerkendte titel som Skagen Ambassadør, Torben Østergaard-Nielsen blev tildelt i august 2022.

En titel, der ifølge borgmesteren gives til de personer, der evner at sætte Skagen på landkortet og bidrager til byens udvikling.

Men selv om Birgit S. Hansen så sent som i sidste uge ikke var klar til at trække milliardærens ambassadør-titel tilbage, er hun nu kommet på andre tanker.

- Når man er særligt udvalgt til at være ambassadør, er det fordi, vi tænker, at det her er et stærkt menneske med det rette kompas, også moralsk, som vi kan have glæde af at stå skulder ved skulder med. Men dét begynder jeg at vakle ved, fortæller borgmesteren til TV2 Nord.

Siden den daværende borgmester i Skagen Kommune (som den hed dengang, red.) begyndte at udnævne Skagen Ambassadører i 1994, har flere prominente navne fået den fornemme titel.

Operasanger og arrangør af Verdensballetten Jens Christian Wandt, direktør i OKE Skagen ApS Christina Sørensen Lötter og Danmarks tidligere ambassadør Friis Arne Petersen er tidligere udråbt som Skagen Ambassadører.

Birgit S. Hansen vil nu tage op ”i rette forum”, om Torben Østergaard-Nielsen skal stryges fra listen.

- Jeg er fuldt ud på linje med KL’s formand, som siger, at det er skadeligt for virksomheders omdømme, når man kan komme afsted på den her måde, siger hun.

Frederikshavn Kommune har aldrig tidligere frataget en ambassadør titlen, så derfor er der på nuværende tidspunkt ikke en plan for, hvordan det skal foregå, hvis det bliver en realitet.

Men én ting er sikkert:

- Man skriver ikke en ansøgning, og vi tjekker ikke personens straffeattest. Man bliver jo valgt, fordi vi i byrådet mener, man er værdig til det. Så nu vil vi tage en snak om, hvorvidt han stadig er det, siger Birgit S. Hansen.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...