Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
09.10.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

Borgmester trækker sig som spidskandidat

Efter en uges stormvejr i medierne trækker borgmester Karsten Nielsen (V), Læsø Kommune, sig som spidskandidat til kommunalvalget. Viceborgmester Tobias Birch Johansen (V) overtager posten som spidskandidat.

 

Karsten Nielsen har den seneste uge været i vælten i medierne på grund af en række sager med kommunaldirektøren. Borgmesteren vurderer, sagerne skygger så meget for Venstres valgkamp til kommunalvalget, at han nu træder tilbage. Viceborgmester Tobias Birch Johansen (V) bliver den nye spids- og borgmesterkandidat for partiet på øen.

Det oplyser Karsten Nielsen lørdag formiddag til TV2 Nord.

- Der har jo kørt en sag herovre, der er mange meninger om, om der er foregået noget der er forkert. Uagtet er det vigtigt for mig, nu vi ser ind i kommunalvalget, at vi får skabt ro om kommunalvalget og Venstres liste, fordi vi har håbet i Venstre om, at der bliver en stærk Venstre-repræsentation, efter valget er ovre, siger Karsten Nielsen.

Han understreger, at det er hans egen beslutning, og at ingen har presset ham til at træde af. Derfor ærgrer det ham alligevel, at det er endt, hvor det er.

- Jeg tror, det er 14 dage siden, jeg tog en snak med de andre kandidater på listen, om at mit kandidatur ikke må stille sig i vejen, men det var der ikke stemning for at drøfte videre dengang. Nu har jeg drøftet det med formanden og bestyrelsen, og det er så der, vi er nu, siger Karsten Nielsen.

I forbindelse med fratrædelsen som spidskandidat har Karsten Nielsen undersøgt mulighederne for helt at komme af stemmesedlen. Det har dog ifølge ham ikke været muligt.

Han understreger dog, at han ikke kommer til at bede vælgerne ikke stemme på ham.

- Det er vigtigt for mig at signalere til vælgerne: Se nu bort fra mig. Få sat så mange Venstrefolk ind som muligt. Hvis de siger, det ikke skal være mig, kan jeg godt leve med det, siger Karsten Nielsen.

Det er viceborgmester Tobias Birch Johansen, der overtager kandidaturet som spidskandidat for Venstre på Læsø.

- Jeg er blevet spurgt, om jeg vil repræsentere Venstre, og det har jeg sagt, at det vil jeg godt, siger Tobias Birch Johansen, der tidligere har været borgmester i fire år.

Han håber, det kan lægge en dæmper på den tumult, partiet og kommunalbestyrelsen har været igennem den seneste uge.

- Det, han siger, det er, at det er hans overbevisning, at hvis han fortsætter, vil det give Venstre et dårligere valg, og derfor trækker han sig. Jeg tror ikke, det skaber så meget ro i selve salen, men jeg tror, det bliver nemmere for Karsten at agere i.

Kommunalvalget finder sted 16. november.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Jesper Christiansen, TV2 Nord

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close