Gå til hoved-indhold
20. september 2022 - kl. 01.09

Budget: 2 millioner kroner til Vandsportens Hus

  • 1 af 2
    FOTO: Kanal Frederikshavn
  • 2 af 2
    I maj modtog Vandsportens Hus 300.000 kroner af Sydbank Fonden. Nu kommer der to millioner kroner fra Frederikshavn Kommune.
Af: Michael Frederiksen

Der er afsat to millioner kroner til Vandsportens Hus i Sæby i det budgetforlig, som alle partier i Frederikshavn Byråd i går blev enige om. Derudover er der fundet 3,6 millioner kroner til færdiggørelse af Sæby Havn med de sidste 20 skure, legeplads og spuleplads.

Vandsportens Hus skal være samlingspunktet for en række foreninger i Sæby med hang til vand og livet ved, i, på, over og under vandet. Fra vinterbadere til roere, sejlere, surfere og mange flere.

Med støtten på to millioner kroner sender politikerne et vigtigt signal. 

- Nu kan folkene bag det spændende projekt bruge vores opbakning, når de skal forsøge at søge midler hos store fonde. Det er afgørende for dem, siger borgmester Birgit S. Hansen.

Ikke nok med håndsrækningen på to millioner kroner. Kommunen vil også flytte sit havnekontor ind i Vandsportens Hus, der desuden får stillet en grund til rådighed af kommunen.

- Vi vil gerne have, at foreninger flytter sammen i vores kommune, og det er præcis, hvad der sker i Vandsportens Hus, siger Birgit S. Hansen.

De to millioner kroner i 2023 er en engangsinvestering.

I forbindelse med indvielsen af den udvidede Sæby Havn modtog Vandsportens Hus 300.000 kroner af Sydbank Fonden. Roblon Fonden og Vanggaard Fonden har også bevilget penge til projektet.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...