Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
19.09.2022 | Af: Marcus Linkhorst

Budget: Kunstmuseum får 400.000 i 2023

Borgmester Birgit S. Hansen er glad for, at de ældre kan få rengjort oftere, end standard serviceniveauet siger. Foto: Frederikshavn Kommune
Frederikshavn Kommunes budget er landet. En aftale mellem samtlige partier er på plads. Det er en aftale, der giver Frederikshavn Kunstmuseum 400.000 i 2023, mens rengøringen for ældre ændres til hver tredje uge - med mindre der er brug for rengøring oftere. 

 

En budgetaftale for Frederikshavn Kommune er nu landet. Det blev klart mandag aften, da Frederikshavn Kommune udsendte en pressemeddelelse.

Det er en aftale, hvor alle byrådets partier er med - Socialdemokratiet, SF, Venstre, DF, Konservative og Nye Borgerlige - og det sætter borgmester Birgit S. Hansen (S) pris på.

- Jeg vil gerne udtrykke tak og respekt for partierne, der har taget et stort ansvar i budgetforhandlingerne. Det er ikke nemt at skulle lave budget med de vilkår, vi har. Borgerne, erhvervet og de ansatte ser på, at vi tager det ansvar på os, og det budget, vi er enige om her, er bedste bud med den økonomi, vi har mulighed for i en tid med inflation og energikrise oveni, lyder det i pressemeddelelsen.

En af de ting, der har været på spil i forhandlingerne, har været Frederikshavn Kunstmuseum. I august måned ville et flertal i Kultur- og Fritidsudvalget reducere museets tilskud til 200.000. I aftalen er tilskuddet reduceret til 400.000 i 2023, mens de fremover fra 2024 får 200.000.

- Vi har lyttet til kritikken fra dem, der har sagt, at det er for hårdt over for kunstmuseet. Så vi har sagt, at vi giver dem 400.000, men så skal de også bruge næste år på at skaffe sig nogle flere indtægter, fortæller Birgit S. Hansen til Kanal Frederikshavn.

En anden ting, der har været oppe og vende, har været, hvor ofte de ældre skal have gjort rent. Det er nu ændret til hver tredje uge frem for hver anden uge. Der er dog mulighed for, det bliver oftere, hvis det er behov for det, understreger borgmesteren.

- Vi har det, der hedder standard serviceniveau for rengøring. Hver anden uge nu. Det bliver til hver tredje uge nu, men det, der er vigtigt at sige, at uanset standard service-niveau, så er det altid en individuel visitation. Det vil sige, at hvis der er behov for det oftere, så får man selvfølgelig det.

Derudover afsættes der yderligere én million til klippekortordningen. 

- Det er så vigtigt, at vi ser på den enkelte. At vi er der for de svageste. Vi har også tilført nogle penge til klippekortordningen, som er til dem med lidt eller ingen netværk, så vi har virkelig prøvet at spidse til og være der for dem, der har allermest behov for det. 


I aftalen bliver der blandt andet sparet 1,5 millioner kroner på administration, hvilket betyder, at der skal nedlægges en stilling. 

 

BillederTilføj billede


FOTO: Marcus Linkhorst

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close