Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
21.09.2020 | Af: DEBAT-INDLÆG

Budget: Mere velfærd og mere klima og miljø

Byrådsmedlem Christina Lykke Eriksen (SF) og formand Søren Visti Jensen, SF Frederikshavn, har skrevet dette indlæg: I SF er vi som altid gået positive ind i budgetforhandlingerne – og er blevet mødt med positive meldinger fra borgmesteren og hendes forhandlere.


 

Det er dejligt at opleve, at der for en gangs skyld er kommet lidt luft i den kommunale økonomi. Efter al for mange år med al borgerlig politik er kommunernes økonomiske benlås løsnet. Mange år med nedskæringer i vores fælles velfærd er gået forud, og det betyder, at vi nu må genopbygge vores kommunale kærne velfærd.

Vi har været vidne til, at rig er blevet rigere og fattig er blevet fattigere.

Dog vokser træerne fortsat ikke ind i himlen, Så der må fortsat prioriteres. Sådanne prioriteringer har vi også gjort os i SF.

I SF prioriterer vi børnene og peger derfor på et kraftigt løft til normeringerne i daginstitutionerne, så vi kan komme tættere på minimumsnormeringer.

Planlagte besparelser indenfor social- og ældreområdet skal stoppes, og der bør ses på, hvordan personalet kan understøttes i det daglige arbejde, for at undgå at en stresset dagligdag i pressede situationer kan udvikle sig til en negativ kultur, der går ud over de ældre brugere.

SF vil også gerne afsætte midler til yderligere at sikre børnenes skolevej med cykelstier og andre trafikregulerende foranstaltninger.

Og sidst men ikke mindst skal kommunens grønne profil have et løft. Ved nyanskaffelser og indgåelse af nye leasingkontrakter bør der tænkes el-biler ind i forhold til de kommunale biler – og afledt deraf et øget antal lade-stationer i bybilledet.

Biodiversiteten skal øges gennem skovrejsning i relevante kommunale arealer, og braklægning med såning af vilde planter skal indtænkes i Park og Vejs løbende planlægning.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close