• 10 af 13
  • 11 af 13
  • 12 af 13
  • 13 af 13
    White Hawks' Jesper Jensen reducerede i kampens sidste minut. Foto: Helle Krag Hornshøj
Af: Michael Frederiksen

Frederikshavn White Hawks tabte 1-3 i sæsonens første træningskamp, da Herning Blue Fox i aften var på besøg i Nordjyske Bank Arena i Frederikshavn.

Kampens dramatiske højdepunkt opstod midt i tredje periode, da WH's Aleksandr Bumagin blev sendt i bad før tid. Russeren blev tacklet hårdt ved Hernings udskiftningsboks. Bumagin kvitterede straks med en hård tackling den anden vej. Dommeren kiggede video igennem og holdt fast i badebilletten til White Hawks-spilleren.

Det skabte en noget ond stemning på isen. Kort efter plantede Hernings Mathias Bau en albue i hovedet på Christoffer Åkesson, men dommeren så det åbenbart ikke. Bau havde lavet flere unoder på sin gamle hjemmebane, og det ville WH's finske back, Santeri Suistio, ikke finde sig i. Han røg derfor i totterne med Mathias Bau. Begge røg ud i to minutter. Mod slutningen var også Radik Cip og Lukas Bang Przemieslo i infight. De blev ligeledes sendt i bad.

Hjemmeholdet reducerede til 1-3 i kampens sidste minut. Aleksi Halme førte pucken frem og lagde den mod mål, hvor Jesper Jensen var på pletten og dermed blev noteret for White Hawks' første scoring i sæsonen 2022/2023.

Herning passerede Kevin Frydkjær i WH-målet to gange i første periode, som tilhørte gæsterne. Høgene kom bedre med i anden periode, men de helt store chancer manglede.

Cheftræner Pelle Hånberg valgte disse fire kæder i sin første kamp i spidsen for White Hawks:

Linus Lundberg, Jesper Dahlroth, Aleksandr Bumagin, Christopher Frederiksen og Aleksi Halme.

Rasmus Søndergaard, Santeri Suistio, Daniel Olsson Trkulja, Jesper Jensen og Aleksi Halme.

Jacob Møller Jensen, Christopher Holm Mulberg, Christoffer Åkesson, Nikolaj Boelsmann Kristensen og Jonas Jakobsen.

Jonas Wilquin, Mads Falborg Iversen, Sebastian Brinkman, Thomas Søndergaard og Daniel Madsen.