Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
30.12.2021 | Af: Michael Frederiksen

Bumagin på pletten, da høgene slog piraterne

Aleksandr Bumagin scorede sit første mål i sæsonen. Foto: iShoot.dk
Frederikshavn White Hawks triumferede i andendagsgildet mod lokalrivalerne fra Aalborg Pirates. Høgene sejrede 3-1 i Aalborg og fik dermed fire point ud af de to nytårsbrag, mens piraterne kun fik to point med ombord. 

 

Ligesom onsdag aften stillede White Hawks op uden Niklas Pavel, Oliver Anker og Christian Mieritz.

Stillingen var 0-0 efter første periode, som Aalborg Pirates dominerede. Tadeas Galansky, som i aften afløste Mathias Seldrup i WH-buret, var en travl mand, men tjekken understregede sin position som Metal Ligaens p.t. bedste keeper.

Ofte var høgene selv skyld i, at hjemmeholdet kom frem til fine skudmuligheder. De hvidblusede gæster havde problemer med at få pucken ud af egen zone. Allerede efter halvandet minut fik Johan Skinnars en god chance, da WH sjuskede, og efter fire minutter dummede Jeppe Vinther sig i egen zone. Det gav Mikkel Højbjerg en mulighed, men igen reddede Tadeas Galansky.

Gæsterne have et par chancer. Efter 13 minutter opstod der en skudchance midt for mål til Christopher Frederiksen, men Frederik Søgaard, som igen afløste Georg Sørensen i Aalborg-målet, reddede.

Med halvandet minut igen erobrede Aleksi Halme pucken i egen zone og spillede Lucas Andersen, som med baghånden sendte pucken retur til finnen, der havde frit skud. Igen blev Søgaard den store i duellen.

Således 0-0 efter 20 minutter. Skud: 9-6.

White Hawks åbnede anden periode i powerplay. Det udnyttede Aleksi Halme til at bringe frederikshavnerne foran i tiden 21:02. Nikolaj Krag fandt Aleksi Halme med en fin tværpasning, og Halme ekspederede konsekvent pucken ind i netmaskerne. Han har nu scoret i seks af WH's syv seneste kampe.

Bare fire minutter senere øgede Lucas Andersen til 2-0. Pucken blev erobret i egen zone. Christopher Frederiksen førte den sorte gummiskive op i højre side og sendte en perfekt aflevering ind til WH-topscorer Lucas Andersen, som sikkert passerede Frederik Søgaard. Lucas Andersen har dermed scoret i fire af WH's seneste fem kampe.

Lucas Andersen og Aleksi Halme er virkelig hotte i Frederikshavn i denne sæson, men også dejligt med en assist til Christopher Frederiksen. Han assisterede også til et mål i onsdagens kamp i Frederikshavn - efter seks kampe uden point.

Høgene var flyvende i første halvdel af anden periode og kunne også være kommet foran med 3-0, blandt andet havde målfarlige Mads Larsen en god skudchance.

Aalborg Pirates overtog til gengæld styringen i de sidste 10 minutter og reducerede til 1-2 i tiden 32:56. Martin Højbjerg fandt Lasse Bo Knudsen med en perfekt pasning fra venstre mod højre - tværs igennem WH-forsvaret. Galansky gik offensivt ud i Aalborg-backen, som smart afdriblede tjekken og sendte pucken ind foran mål til Mikkel Højbjerg, der nemt kunne scorede det tomme mål.

Nu pressede piraterne på for en udligning, men mod slutningen havde Jesper Jensen chancen for at øge WH's føring. Endnu en fin aflevering fra Christopher Frederiksen, men desværre for gæsterne reddede Frederik Søgaard.

2-1 til White Hawks efter anden periode. Skud: 26-15.

Frederikshavn øgede til 3-1 i tiden 42:46. Et perfekt powerplay endte med, at Aleksandr Bumagin endelig fik hul på bylden og scorede sit første mål i sæsonen. Der var faktisk russerens første point i de otte kampe, han har spillet. Og man kunne faktisk fornemme en lille jubelscene hos Bumagin. Den scoring lunede, og han fik også et klap på hjelmen af en tilfreds cheftræner Jari Pasanen.

Kort efter havde Lucas Andersen en god chance for at øge føringen efter et forsvarskoks, men uden succes. 

Nu jagtede Aalborg Pirates en reducering. En elendig aflevering af Mads Iversen i egen zone kunne have kostet dyrt, men gæsterne slap med skrækken. Senere var Patrik Bjorkstrand tæt på at overrumple WH-defensiven.

Mod slutningen tog hjemmeholdet sin keeper ud, men uden for alvor at blive farlige. En herlig sejr at fejre nytår på. White Hawks spiller først igen lørdag 8. januar hjemme mod Herlev Eagles.

- Det er svært at vinde en holdkamp, når man kun scorer ét mål, og Frederikshavn har en stærk målmand, udtalte Patrick Bjorkstrand til TV2 Sport Play.

WH's Nikolaj Krag er enig.

- "Tad" stod fantastisk, og de fik kun lov til at komme på ydersiden, analyserede WH'eren.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close