Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
26.09.2020 | Af: DEBAT-INDLÆG

BUPL om budget: Stærkt gået af Fr.havn Kommune

Faglig sekretær Kristian Tornby, BUPL Nordjylland, har skrevet dette indlæg: Dejligt, det dér er børnenes budget! Det var min første tanke, da jeg forleden så resultatet af politikernes budgetforlig for 2021.

 

Byrådet har gennem flere budgetter taget små tilløb til noget større for kommunens børn og unge. Man har friholdt området for besparelser, og også tilført lidt. Dog har politikerne sat et dejligt udråbstegn på de udtalelser og valgløfter, som man tidligere og stadig kommer med - vi vil børne- og ungeområdet!

Med 7 millioner kroner til normeringer i daginstitutionerne, 3,9 millioner kroner til skoleområdet plus 2 millioner kroner til faglokaler, og 1 million kroner til klubområdet, tages det ansvar, det kræver at skabe gode rammer for vores børn og unge i kommunen.

De 7 millioner kroner som afsættes er udover de penge, som kommunen allerede har fået af staten, til at indfri kravet om minimumsnormeringer, og de vil give et godt løft i daginstitutionerne.

Når samtlige af byrådets medlemmer er enige om forliget, sender det også et stærkt signal om, at man hermed sætter en kurs, som man deslige kan sigte efter fremover.

En kurs for både de yngste og de ældste på børne- og ungeområdet, som vil bidrage til at sætte tingene i perspektiv her og nu, men også i forhold til mulighederne i fremtidig voksen- og familieliv i kommunen.

Frederikshavn Kommune har hér også et vigtigt pejlemærke i forhold til bosættelse af nye børnefamilier, som kommer til den nordligste del af landet.

For at bakke op herom kan man eventuelt se på BUPL’s Danmarkskort omhandlende budget 2021, hvor Frederikshavn spænder førertrøjen hårdt for i Nordjylland, selv om et par enkelte kommuner stadig mangler at få forliget i hus. Det må siges at være stærkt gået.

Ærmerne er smøget op, banen er kridtet og tilløbet til et stærkere børne- og ungeområde er hermed taget.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close