Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
23.01.2023 | Af: SPONSORERET INDHOLD

Byg selv et skur til dine redskaber og dit værktøj

Er du hus- og haveejer? Så ved du også, at der altid er en masse at gøre både udenfor og indenfor.

 

Artiklen er sponsoreret af Gør Det Selv

Du har derfor helt sikkert en helt masse værktøj og redskaber, som gerne skal opbevares tørt og måske frostfrit. Det er sjældent, at man har plads til alting inde i selve huset, så der er det smart at have et skur til haven.

Det er ikke kun praktisk med et skur til haven. Det er også nødvendigt, så du kan have styr på alle dine ting og sager, som ikke hører til inde i hjemmet.

Byg et skur til alle dine redskaber og dit værktøj.

Det er både nemt og billigt selv bygge et skur. Det behøver slet ikke være svært, og med lidt gåpåmod kan det sagtens lade sig gøre, selvom du ikke har en masse byggeerfaring.

Dét skal du vide, inden du bygger et skur til haven

Før du går i gang med dit byg selv skur, er det vigtigt, at du undersøger, hvor og hvor stort du må bygge et skur på din grund.

Der er nemlig bl.a. regler for, hvor stort dit byg selv skur må være. Du må maksimalt have et areal af småbygninger på hele din grund på 50 kvadratmeter. Hvis du overstiger dette med dit nye skur til haven, skal du søge om en byggetilladelse.

Derudover skal du nøje overveje placeringen af dit skur. Der er regler for at bygge i skel, som du skal have helt tjek på.

Det er en god idé lige at have styr på reglerne i Bygningsreglementet, inden du går i gang med dit byg selv skur.

Du bør også kende til bebyggelsesprocenten og eventuelle specielle regler i din kommunes lokalplan eller din grundejerforening.

Skur til haven - gør det selv

Når du har tjekket op på reglerne og er klar til at bygge dit skur til haven, skal du bestemme dig for, hvilken type skur du vil bygge.

Typen af skur kommer helt an på, hvad du skal bruge dit nye skur til.

Skal du fx kun opbevare småting eller cykler, behøver du ikke bygge et særlig stort skur.

Hvis dit skur til bruges til opbevaring af brænde eller cykler, er det vigtigste, at du bygger et godt læ, som samtidigt er luftigt, så brændet kan tørre.

Skal du både have plads til haveredskaber, plæneklipper og havemøbler fx over vinteren, er det mere oplagt med et stort skur med plads til det hele.

Har du elektrisk værktøj, maling, foder osv., som du skal opbevare, er du nødt til at bygge et isoleret skur, så dine ting og sager ikke bliver ødelagt af frost eller skadedyr.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close