Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
20.09.2022 | Af: DEBAT-INDLÆG

C: Vi skal være skarpe og skabe nye indtægter

John Lamp Henriksen (C): - Det Konservative Folkeparti har lagt vægt på, at der ekstraordinært i 2023 er afsat 500.000 kroner til udvikling af erhvervsarealer.
Gruppeformand John Lamp Henriksen, Det Konservative Folkeparti, har skrevet dette indlæg, efter at alle partier i Frederikshavn Byråd i aftes indgik budgetforlig: I Frederikshavn Kommune har alle partier indgået budgetaftale. Her er nogle af Det Konservative Folkepartis prioriterede områder.

 

Der er økonomisk smalhals, men Det Konservative Folkeparti er med. Vi er med, fordi vi samlet set kan se os selv i de prioriteringer og aftaler, der er lavet, og vi er med for at gøre opmærksom på, at vi ikke kan spare os til succes, men vi er nødt til at være skarpe på at skabe os nye indtægter fremover.

Nye indtægter for bedre at kunne støtte op om de borgernære velfærdsområder, som vi helst ikke ser reduceret. Både når det gælder børn, unge og de specialiserede områder, men i lige så høj grad, når det gælder ældre- og handicapområdet. Vi må gøre noget mere for at stoppe den spiral af reduceret økonomi, som vi i flere år har været fanget i.

Der er derfor et par punkter, der har været af absolut afgørende betydning for Det Konservative Folkeparti i budgetaftalen.

Vi har stået fadder til en budgetbemærkning om, at der fremover skal arbejdes målrettet med muligheden for et lokalt afkast, når der planlægges og investeres i energiprojekter i kommunen. Det betyder, at vi i endnu højere grad end i dag skal se på muligheden for, at kommunen får løbende indtægter ved planlægning af den grønne omstilling til eksempelvis sol- eller vindenergi. Indtægter enten ved en form for medejerskab eller ved andre modeller. Indtægterne skal kunne anvendes i kommunens daglige drift, så det kommer os alle sammen til gode.

I forlængelse af dette har Det Konservative Folkeparti også lagt vægt på, at der ekstraordinært i 2023 er afsat 500.000 kroner til udvikling af erhvervsarealer. Beskæftigelse skaber liv og kan være en væsentlig faktor til at skabe øget bosætning og en bedre økonomi i vores kommune.

Med udsigten til på sigt at kunne skabe et nyt indtægtsgrundlag til Frederikshavn Kommune vil dette i årene fremover kunne danne grundlag for at vende den negative økonomiske udvikling. Det forventer vi os meget af.

Vi skal gøre alt, hvad vi kan for at passe på vores ældre, der ikke kan selv, og de dårligst stillede i vores kommune. Der er ting, vi har lyst til at gøre, men som vi ikke har økonomi til for øjeblikket. Derfor er det af afgørende betydning, at vi får skabt nye indtægter.

I øvrigt er vi helt med på - og i vores ånd - at det i budgetaftalen er en rigtig god idé at prioritere klippekortordningen som en mulighed for vores ældres frie valg i ældreplejen med henblik på mere frihed og livskvalitet i dagligdagen.

Som engangsbeløb i 2023 afsættes der 3,6 mio. kr. til færdiggørelse af Sæby Havn samt yderligere 2 mio. kr. til Vandsportens Hus. Vi skal sørge for at afslutte de projekter, der er sat i gang, og havnen i Sæby er et fantastisk aktiv for byen, for kommunen og for turisterne.

Tak for et godt samarbejde til alle de øvrige partier.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close