Gå til hoved-indhold
23. januar 2023 - kl. 21.01

Christopher Frederiksen matchvinder for høgene

  • 1 af 2
    FOTO: Peter Marquard
  • 2 af 2
    Foto: Helle Krag Hornshøj
Af: Peter Marquard

Med en scoring i undertal i overtiden sikrede Christopher Frederiksen White Hawks en sejr og to point, da frederikshavnerne tog en længe ventet sejr, da de slog et decimeret Rungstedhold i Bitcoin Arena. Høgene kom til Rungsted efter nederlag i de seneste fem kampe.

Det var ligaens to mest formsvage mandskaber, der krydsede klinger i Bitcoin Arena. Frederikshavn White Hawks havde i de seneste fem kampe kun erobret et point, hvilket kun var undergået af Rungsted Seier Capital, der ikke havde formået at få point på kontoen. Til kampen mod White Hawks kunne Rungsted lige skrabe spillere sammen til tre kæder. Ti mand var fraværende og kun fire backs til rådighed plus en spiller fra ungdomsafdelingen, men ikke desto mindre bragte hjemmeholdet sig foran med efter mindre end fire minutters spil på et mål af Gustav Green. Midtvejs i perioden udlignede Thomas Søndergaard til 1-1 assisteret af Jesper Dahlroth og Daniel Madsen. Magnus Carlsen sikrede dog Rungsted en pauseføring, da han sendte pucken ind bag Tadeas Galansky. 10-7 til Rungsted i skudstatistik efter første periode.

Midtvejs i anden periode lykkedes det en uassisteret Christopher Frederiksen at udligne til 2-2, da han hoppede på isen og opfangede en løs puck i Rungsteds zone og svirpede pucken i mål. Kort efter fik Høgene både powerplay og et straffeslag, som Daniel Trkulja brændte, efter han selv havde fremprovokeret straffeslaget, da han på en friløber blev forhindret i skudøjeblikket. En skudstatistik på 15-13 til Rungsteds efter en lige og chancefattig periode.

Efter tredje periode fik White Hawks vendt skudstatistikken til 28-21 i eget favør, men alligevel føltes det som en chancefattig periode. Begge hold havde dog muligheden i power play med et par fornuftige chancer til begge, men ingen af holdene formåede at sætte den afgørende scoring ind, så kampen skulle afgøres i overtid.

Allerede efter 12 sekunders overtid ragede White Hawks en udvisning til sig på grund af for mange spillere på isen. Rungsted satsede hele butikken og tog keeperen ud for at spille fem mod tre, hvilket er yderst sjældent set. Det udnyttede Christopher Frederiksen ved at sætte pucken i mål fra egen zone, hvilket i øvrigt var White Hawks første scoring i undertal i denne sæson.


To gode point til White Hawks, der nu kun er et point efter Rungsted på sjettepladsen.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...