Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
20.09.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Claus er én af 73, som i år er flyttet til Læsø

Claus Døssing har taget sin hustru og fem børn med til Læsø, hvor han har fået job som souschef i Super Brugsen Byrum.
Læsø Kommune har vokseværk. Der fødes ganske vist markant færre, end der dør på Læsø, men stor tilflytning skaber vækst i indbyggertallet.

 

Claus Døssing er en af de i alt 73 personer, som er flyttet til Læsø i år. Han fik job i Super Brugsen Byrum som souschef, og det har betydet, at han og familien flytter til øen.

- Det er bare en anden følelse, man har, end når man bor i en by på fastlandet, for der har alle rigtig travlt, siger han til TV2 Nord.

Claus Døssing flyttede til Læsø i sommer. 1. oktober flytter hans hustru og i alt fem børn også til Læsø. Dermed yder familien et stort bidrag til, at befolkningstallet lige nu er i plus for 2022.

- Der er et sammenhold på en øen, som du ikke finder ret mange andre steder, siger Claus Døssing, som er sikker på, at familien vil trives på Læsø.

Der fødes for få børn
Der er behov for mange tilflyttere hvert år, hvis det nuværende befolkningstal på 1785 indbyggere skal bevares, for der dør langt flere borgere, end der fødes børn.

I år er der kun født fire børn, mens der har været 26 dødsfald, og det er en udfordring for tilflytningskonsulent Stina Andersen, som er ansat til at få indbyggertallet til at stige.

- Det er en udfordring at fortælle folk, at vi har en skole til 9. klasse, og at vi har et velfungerende samfund med nogle af de største sociale kompetencer, og hvis man kigger over på vores lægehus og plejehjem, så er det tip top, siger hun.

Befolkningstallet på Læsø nåede et foreløbigt lavpunkt i 2020 med 1769 indbyggere. I dag bor der knap 20 flere borgere i Danmarks mindste kommune.

- Hvis du regner det ud procentuelt, så betyder det meget, og det batter noget for Læsø, og fordi befolkningstallet er så lavt, betyder det utrolig meget, når der flytter en familie på syv til, siger Stina Andersen til TV2 Nord.

En tredje del færre på 35 år
Befolkningstallet på Læsø er de seneste 35 år faldet med en tredjedel, og selvom kurven er knækket, skal der arbejdes hårdt for at få folk som Claus Døssing til at flytte til Læsø.

- Mit arbejde bliver at have fokus på børnefamilier. Ikke fordi alle andre ikke er velkomne, men børnefamilier og folk i den arbejdsdygtige alder er vigtige, siger Stina Andersen.

Claus Døssing og familien er kommet til Læsø for at blive. De har netop købt et hus, som de skal flytte ind i, og dermed stiger indbyggertallet og elevtallet på skolen snart på øen.

- Det er for at blive her og for at slå os ned og skabe et godt familieliv de næste mange år, siger Claus Døssing.

 

BillederTilføj billede


FOTO: TV2 Nord

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close