Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
14.02.2021 | Af: Michael Frederiksen

Coronavenlig fastelavn - med sprit og god afstand

Skovbørnehaven og Børnehuset Bangsbo i Frederikshavn gennemførte - trods COVID-19 - deres traditionsrige fastelavnsfest. 

 

- Ligesom alle andre år har vi holdt fastelavnsfest sammen med børnene. Den har bare været lidt anderledes, end den plejer. Vi har sprittet og vasket hænderne, og holdt ekstra afstand til hinanden, fortæller afdelingsleder Mette Hesthaven,
Børnehuset Bangsbo og Skovbørnehaven.

I Skovbørnehaven var børnene udklædt hjemmefra, dog uden masker, sværd og andet. De slog katten af tønden og passede på ikke at stå for tæt. Køllen, børnene slog til tønden med, blev sprittet af, hver gang den blev afleveret til det næste barn i køen.

I Børnehuset Bangsbo lavede de "engangsmasker" og blev malet i ansigtet "corona-style" med vatpinde, der blev skiftet mellem hvert barn. De voksne havde visir og handsker på, mens de malede børnene. Fastelavnstønden blev hængt op på legepladsen, og der blev også her holdt afstand og sprittet af mellem hvert barn.

Både i Børnehuset Bangsbo og Skovbørnehaven blev der serveret chokoladeboller og drukket cacao/saft, og i tønderne var der slik, som også var portionsstykker.

Der var lavet fastelavnsris med pynt, som børnene havde klippet, og selvfølgelig blev saksen sprittet af, når den gig videre til det næste barn.

- Det har været en super hyggelig og anderledes coronavenlig fastelavnsdag. En dag med hygge og samvær - dog med afstand, fortæller Mette Hesthaven.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Mette Hesthaven

FOTO: Mette Hesthaven

FOTO: Mette Hesthaven

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close