Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
25.09.2020 | Af: Michael Frederiksen

COVID-19: 27 sendes hjem fra Ravnshøj Skole

22 elever og fem medarbejdere fra Ravnshøj Skoleafdeling sendes hjem. Det oplyser Frederikshavn Kommune sent fredag aften i en pressemeddelelse.

 

En elev fra Ravnshøj Skoleafdeling er konstateret smittet med COVID-19. Ifølge Kanal Frederikshavns oplysninger er der mistanke om, at smitten stammer fra en minkfarm.

For at bryde smittekæden sender Frederikshavn Kommune elevens klassekammerater og flere medarbejdere fra skoleafdelingen hjem.

Frederikshavn Kommune følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer og hjemsender derfor 22 elever fra Ravnshøj Skoleafdelings 9. årgang. Det sker, fordi en elev i dag er testet positiv for COVID-19. Eleverne skal være i isolation, indtil der foreligger negative testresultater.

- Det er vigtigt, at vi handler hurtigt, så vi kan bryde smittekæderne. Vi har derfor valgt at hjemsende elever og medarbejdere til test, så vi kan forhindre smitten i at sprede sig, siger Anette Nedermark, som er skolechef i Frederikshavn Kommune.

Alle elever, der går i samme klasse som den smittede elev, er definerede som nære kontakter, og skal derfor testes, før de kan vende tilbage til skolen. Eleverne skal testes på 4. og 6. dagen, men kan vende tilbage allerede efter den første test, hvis svaret er negativt. Eleverne og forældrene i den berørte klasse er blevet kontaktet direkte.

Retningslinjerne omkring isolation og tests gør sig også gældende for de medarbejdere, som er den smittede elevs nære kontakter, hvilket er i alt fem medarbejdere. Disse er derfor også hjemsendt i isolation og skal have negative tests, før de må vende tilbage til Ravnshøj Skoleafdeling.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close