Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
29.06.2020 | Af: Michael Frederiksen

COVID-19: 4400 mink aflives i Frederikshavn

Fødevarestyrelsen har fundet COVID-19 i mere end halvdelen af dyrene i en minkbesætning i Frederikshavn.

 

Regeringen har besluttet, at alle dyr skal aflives ud fra et forsigtighedsprincip. Det sker i morgen, skriver Fødevarestyrelsen mandag eftermiddag i en pressemeddelelse.

Fødevarestyrelsen har med få dages mellemrum testet minkbesætningen. Prøver viste, at COVID-19-smitte har spredt sig fra få til mange dyr, så over halvdelen af minkene nu er smittede.

TV2 Nord har været i kontakt med den pågældende minkavler, hvor der nu er konstateret smitte. Peter Nielsen fortæller, at besætningen består af i alt cirka 4400 mink. Han oplyser, at han kan se, at dyrene er blevet syge, men ellers ønsker han ikke at udtale sig om sagen.

For 10 dage siden udtalte Peter Nielsen følgende til TV2:

- Det er en sport og en hobby at lave nogle gode mink. Man går op i det med liv og sjæl. Så det er lidt træls at skulle miste nogle gode stammer. Det vil være forfærdeligt, hvis jeg skulle af med dem, jeg har.

Minkavlerens kone gør rent på Vendelbocentret i Sindal, hvor tre personer nu er døde med COVID-19.

Minkene blev testet igen, fordi der kun blev fundet COVID-19 i meget få mink, da de første prøver blev udtaget 17. juni. For at få et bedre grundlag at træffe en beslutning på var det nødvendigt at teste besætningen igen.

Siden de første prøver blev udtaget, har minkbesætningen været underlagt restriktioner fra Fødevarestyrelsen. Det betyder, at ingen dyr og kun få mennesker kommer ind og ud af besætningen.

 

BillederTilføj billede


FOTO: TV2 Nord

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close