Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
21.03.2020 | Af: DEBAT-INDLÆG

COVID-19 bør medføre regel-ændringer i Skagen

Hvad med efter COVID-19? Skal det fortsat være tilladt at samles i store grupper i offentligt rum for at feste og more sig med udendørs musik uden begrænsninger?
Mogens Bandholm, Skagen, har skrevet dette indlæg: Mette Hardam (gruppeformand for Venstre i Frederikshavn Byråd, red.), du skriver i Skagens Avis og på Kanal Frederikshavn om frihed og fællesskab. Om ungdommens frisind og urørlighed, der holder Danmark kørende.

 

Undskyld mig, men er der ikke noget, du har misforstået?

Dronningen har modsat dig sagt, at "man kan ikke være fester og runde fødselsdage bekendt. Det er tankeløst, og det er først og fremmest hensynsløst". Det var direkte henvendt til netop de unge, der ikke følger de henvisninger, myndighederne beder os om.

Du skriver, at Venstre i byrådet bakker op om de tiltag, der tages. Vil det sige, det er alt, hvad Venstre kan præstere?

Venstre er, skriver du, som alle andre bekymrede - også for borgernes sundhed. Det er en nyhed. Borgernes sundhed har hidtil ikke været en blomst, der har groet i Venstres have.

Jeg vil foreslå, du og resten af byrådet lader regeringen om at håndtere Corona-krisen. Kommunen kan ikke bidrage med meget, og den daglige "hjælp din nabo" klarer vi borgere selv.
Det vil derimod være relevant, hvis Venstre og byrådet fokuserer på, hvad der skal ske fremover. Vi bevæger os i et Terra incognita og må tage vores forbehold.

Her drejer det sig om at forebygge fremfor at helbrede (som vi prøver på nu).

Mette Hardam, jeg vil stille dig og Venstre-gruppen et spørgsmål om jeres holdning til fremtidens turisme i Skagen.

• Skal det fortsat være tilladt at samles i store grupper i offentligt rum for at feste og more sig med udendørs musik uden begrænsninger?

Vi har kun lige set begyndelsen af Covid-19 virussen. Ingen ved, hvor længe og hvor stor ødelæggelse den vil forårsage, om den kommer i bølger, om den muterer i mere aggressive varianter.

Men vi ved, at mange mennesker samlet er en dødsikker smittekilde. Er det, hvad I sammen med Socialdemokratiet og konservative fremover vil tillade?

Vi kan med tiden fremstille en vaccine mod Corona-virus. Men det vil ikke sikre ret meget. Det er en influenza-virus, der muterer hele tiden. Den er blot mere farlig. Der vil dø flere af Covid-19 end de cirka 1600 her i Danmark, der hvert år dør af "alminding" influenza. Forskerne nævner videre, at det ikke er et spørgsmål om, hvis der kommer en ny virus, der kan være farligere end Covid-19. Det er et spørgsmål om når!

Vi taler om menneskers liv og helbred - både vore gæsters og ikke mindst os, der bor i centrum af Skagen. Vi må, som det er nu, leve med smittefaren og med musikstøj-gener.

Du og 24 andre i byrådet forkastede på byrådsmødet 27. november 2019 Erik Kyed Trolles ændringsforslag om at erstatte de ulovlige støjregler for 2010 med et nyt sæt regler, der tager hensyn til os beboere, og som følger miljøstyrelsens regler. Din begrundelse var – der var ikke klager nok!

At bibeholde regler, der er til skade for alt og alle og ikke gavner nogen, vækker undren, man kan spørge:

HVORFOR?

Afventer spændt Venstres svar.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close