Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
20.03.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

COVID-19: Læsø-økonomi truet af færge-underskud

Corona-krisen har halveret billetindtægterne på Læsø-færgen. Færgen sejler mod et underskud på 12 millioner kroner, hvis situationen fortsætter. Sker det, løber kommunekassen tom for penge og sættes under administration, oplyser TV2 Nord.

 

Politikerne i Økonomiudvalget på Læsø skal på mandag drøfte den alvorlige situation, som ser ud til at ramme kommunens økonomi hårdt.

- Det ser alvorligt ud, hvis situationen ikke ændrer sig, eller hvis vi ikke gør noget nu, siger Læsøs borgmester, Karsten Nielsen (DF).

Passagertallet på Læsø-færgen er faldet markant, siden corona-krisen for alvor brød ud i Danmark for mere end en uge siden. Billetindtægterne er halveret. Det vil betyde underskud på 12 millioner kroner, og det vil få alvorlige konsekvenser.

- En sådan nedgang vil være tilstrækkeligt til, at kommunen sættes under administration, da vi derved vil løbe tør for likviditet, skriver administrationen i Læsø Kommune i mandagens dagsorden til politikerne i Økonomiudvalget.

Politikerne skal drøfte forskellige nødvendige tiltag, som kan bremse underskuddet, og der er lagt op til, at færgeplanen reduceres i den kommende tid. Politikerne skal tage stilling til, om der skal meldes en reduceret køreplan ud, og om der skal være mulighed for at aflyse sejladser, hvis der er for få bookinger.

- Der vil altid være en tidlig morgen afgang og en sen afgang, så folk kan komme hjem igen. Dem rører vi ikke ved, men vi skal se om vi i samråd med færgens personale kan lave en fleksibel fartplan, siger borgmesteren til TV2 Nord.

En fleksibel fartplan kan betyde, at man kan aflyse afgange, hvor der ikke er tilstrækkelig med bookinger.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close