Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
16.02.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

COVID-19 og vinterferie: Flere udetoiletter åbner

Flere offentlige toiletter bliver nu åbnet før tid, fordi udendørsoplevelser i Frederikshavn Kommune prioriteres i en tid, hvor corona, vinterferie og længere tids frost og sne trækker danskerne ud i naturen.

 

Politikerne i Frederikshavn Kommune er blevet enige om at gøre det endnu nemmere at tage en tur ud i det blå. Foruden de allerede 16 offentlige toiletter, der er helårsåbne, har man kommunen besluttet at finde pengene til at åbne endnu to toiletter: Ved Solnedgangspladsen i Skagen og ved Sønderklit i Lyngså. Det er to steder, hvor der også i denne tid bliver trasket rigtig mange corona-kilometer langs strandene. Og så skal det naturligvis også være muligt at komme på toilettet undervejs.

- Vi ved, at for både lokale og ferierende danskere er en stor del af kommunens trækplaster vores storslåede natur. Og vi vil gøre det så attraktivt og så nemt som muligt at komme ud i den. Når vi i Økonomiudvalget beslutter at åbne to toiletter op før vanlig sæson, så er det jo også fordi, at vi her står på en fælles forståelse af, at netop natur og udeliv bliver dyrket meget i denne tid, og på baggrund af flere henvendelser laver vi nu sådan et lavpraktisk tiltag, siger borgmester Birgit S. Hansen, Frederikshavn Kommune.

Foruden traveture langs strandene har den frostfyldte vinter også åbnet for andre naturoplevelser som for eksempel den 9,4 kilometer lange skirute, Gyvelstien, der går gennem Skagen Klitplantage.

Og har man ikke fået nok af sneaktiviteter, kan der skøjtes på flere søer (der er skilte ved de søer, der kan skøjtes på) og der er et utal af kælkebakker i de bakkede landskaber.

- Der er nok, der forhindrer os i at opleve noget i denne tid. Men naturen er der til fri afbenyttelse, og så skal der lige suppleres med lidt civilisation som adgang til toilet. Så nu har vi truffet en politisk beslutning, der forhåbentlig gør det lidt sjovere og lidt nemmere at være ude i det fri. Jeg håber, at både borgere og besøgende i kommunen vil benytte sig af det, siger Peter Sørensen, formand for Plan- og Miljøudvalget i Frederikshavn Kommune.

For de virkelig hærdede outdoor-typer er der bålsteder og shelters i kommunen, og er man til aktive eventyr kan man finde mountainbikeruter i både Sæby, Skagen og Frederikshavn.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close