Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
19.11.2020 | Af: Marcus Linkhorst og Michael Frederiksen

De fleste restriktioner er allerede ophævet i dag

Borgerne i Frederikshavn Kommune og seks andre nordjyske kommuner kan fra i dag igen bevæge sig frit i landet som alle andre danskere.

 

- Det er godt, vi nu igen kan besøge familien udenfor de syv kommuner. Og det er utroligt vigtigt, at vi hænger sammen med resten af Danmark. Det handler om erhvervets muligheder og arbejdspladser. Og det handler om turisme og oplevelsesøkonomien. Næste opgave er at fastholde pres omkring hjælpepakker og genstartspakker. Det her har kostet på det menneskelige plan, men også i forhold til erhvervet, udtaler Birgit S. Hansen til Kanal Frederikshavn.

På baggrund af nye smittedata og resultater fra sekventeringen af de positive prøver, der viser en faldende tendens af minkvarianter i Nordjylland, vurderer Indsatsgruppen for Covid-19-håndtering, at de fleste lokale restriktioner i syv nordjyske kommuner kan lempes. Regeringen har besluttet at følge anbefalingen.


Sundhedsmyndighederne har på baggrund af nyeste data for smittespredning og sekventering af positive prøver fundet basis for en lempelse af langt de fleste restriktionerne i Frederikshavn, Vesthimmerland, Jammerbugt, Thisted, Brønderslev, Hjørring og Læsø kommuner.

Hovedparten af lempelserne vil allerede være gældende fra i dag. Der er følgende undtagelser:

  • Åbning af kollektiv trafik, som træder i kraft fredag 20. november
  • Åbning af kultur- og fritidsliv, som træder i kraft fredag 20. november
  • Muligheder for forsamlinger, som træder i kraft fredag 20. november
  • Åbning af restauranter, barer med videre, som træder i kraft fredag 20. november

For videregående uddannelser, dagtilbud, grundskoler, kost- og efterskoler samt for ungdoms- og voksenuddannelser ophæves de særlige tiltag i de syv kommuner fra mandag 23. november.

Sekventeringen af de positive prøver viser samtidig, at der ikke påvist yderligere tilfælde af minkvariant med cluster 5 siden den 15. september, hvorfor Statens Serums Institut vurderer, at denne variant med stor sandsynlighed er døet ud.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close