Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
16.09.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

De små sang sammen på Thorshøj Gamle Skole

Børnene indviede musikrummet på Thorshøj Gamle Skole.
Thorshøj Idrætsbørnehus har stort fokus på, at børnene får sig rørt fysisk, men den anden torsdag i september sagde de "ja tak", da Thorshøj Gamle Skole inviterede til "Små synger sammen dagen", så her var det stemmerne, der blev rørt.

 

Sang er vejen til gode og kreative børneliv, og Sangglad arbejder for mere sang i børns hverdag, fordi sang skaber nærvær, fællesskab og glæde.

Sangglad er udviklet af Sangens Hus i samarbejde med sangkonsulenter og pædagoger med mange års erfaring fra arbejde med børn og sang. Dette er et projekt støttet af NORDEA Fonden.

Børnene fra Børnehuset var inviteret til arrangementet, hvor temaet var "kroppen". Samtidig indviede de musikrummet på Thorshøj Gamle Skole – et rum, der blev til virkelighed takket være Udviklingspuljen i Frederikshavn Kommune.

Rammerne var helt perfekte, og indholdet var lagt i hænderne på Louise Jacobsen, der er et kendt ansigt i lokalområdet. Louise er til daglig fysioterapeut, og så elsker hun sang/musik og har optrådt på de skrå brædder, blandt andet i Thorshøj Revyen.

Louise Jacobsen havde tilrettelagt et program, hvor der var fokus på sang, koordination og motorik. Børnene blev udfordret på positiv vis, blandt andet når tempoet i sangene blev øget.

- Vi havde inddelt børnene i to grupper – de små og de store, og de mindste skulle synge først. I begyndelsen var der en vis skepsis overfor de nye ansigter og det nye rum. De var tydeligvis ude af deres komfortzone. Men lidt efter lidt tøede de op, så da vi fejrede elefantens fødselsdag i junglen, ja, der var alle klar til at være med, selvom én enkelt var nervøs for, om der var nogle vilde dyr, der havde gemt sig bag møblerne, fortæller Birgitte, som arbejder i SFO’en.

- Børnehavebørnene var straks lidt mere modige, og det er tydeligt, at de har lidt flere erfaringer at trække på, når det gælder om at indgå i nye sammenhænge. De var topmotiverede og udviste i den grad glæde og engagement. Børnenes umiddelbare glæde smitter af på arrangørerne, så vi er fristede til at komme med en ny invitation i 2023. Et af de store hit var, "er du sur og trist så klap i hænderne" – det behøver vi ikke, vi kan blot tænke tilbage på en formiddag i selskab med glade børn fra Thorshøj Idrætsbørnehus, fortæller Annika Thomsen, bestyrelsesmedlem i Thorshøj Gamle Skole.

I dagens anledning kunne børnene skifte deres madpakker ud med nybagte pølsehorn, da et par stykker af byens ældre havde bagt.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close