Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
18.02.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

Dejlig håndsrækning, som luner FREDERIK's hjerte

Tirsdagens nyhed om et ekstraordinært lokalt kommunalt bidrag på 200.0000 kroner som hjælpepakke øremærket åbningen af Frederikshavns handelsliv modtages med taknemmelighed og vækker samtidig begejstring og optimisme.

 

- Det er en dejlig håndsrækning, som luner langt ind i FREDERIKs hjerte i en kold tid, hvor erhvervslivet ovenpå det seneste års udfordringer med landets delvise og hele nedlukning har store konsekvenser for den enkelte erhvervsdrivende, udtaler formand for FREDERIK, Niels Bro.

- Vi vil gøre vores bedste for, at vi sammen med lokale stærke samarbejdspartnere og vore medlemmer anvender tilskuddet målrettet til styrkelse af "genstarten" via aktiviteter og markedsføring samt fællesskabet FREDERIK, herunder udviklingen af handelsbyen Frederikshavn, siger Niels Bro.

Detail- og servicebranchen udgør en væsentlig del af arbejdsstyrken og skattegrundlaget i landet. Sammenlagt i Frederikshavn Kommune viste detailhandelsanalysen udarbejdet af Cowi i 2018, at branchen udgør hele 6.500 jobs.

Det er med andre ord cirka 25 procent af alle beskæftigede i Frederikshavn Kommune, som er ansat i detailhandlen/hotelbranchen/spisesteder/personlig pleje med videre og derfor er et ekstra tilskud kærkomment.

- De fleste af vores medlemmer kendetegnes ved at være en blandet flok af små og mellemstore forretninger, spisesteder og hoteller, hvor hovedparten er udfordret på omsætning og likviditet gennem den vedvarende nedlukning. Den lokale hjælpepakke er essentiel og gør, at vi kan hjælpe vore medlemmer og byen bedre i gang, når landet forhåbentligt snart åbnes mere op, siger Niels Bro.

Frederikshavn Kommune uddeler i alt 800.000 kroner til de lokale handelsstandsforeninger fra Skagen i nord til Dybvad i syd.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Michael Madsen

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close