Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
26.09.2017 | Af: Michael Frederiksen

Demokratifestival med lokale spidskandidater

Mandag var der også debat på Frederikshavn Gymnasuim & HF-kursus med Clement Kjærsgaard, Pia Olsen Dyhr, Christina Egelund og Morten Østergaard.
Mandag, tirsdag og onsdag i denne uge er der Demokratifestival på Frederikshavn Bibliotek. Der er otte arrangementer i alt, og alle er gratis.


 

I aften er der paneldebat fra kl. 19.30-21.30 med spidskandidaterne til kommunalvalget om to måneder i Frederikshavn Kommune. Debatten sendes live på raeson.dk.

Allerede kl. 14-16 i dag mødes to af landets mest markante debattører, når det gælder integration og fællesskab, jurist Natasha Al-Hariri (foreningen Medborgerne) og forfatter, kommentator med mere Mikael Jalving (Jyllands-Posten, Radio24Syv m.m.).

De to debattører får fra kl. 17-19 selskab af borgmester Birgit Hansen. Er demokratiet i krise?, lyder overskriften.

- En af grundpillerne bag folkebiblioteket er fri og lige adgang til viden og oplysning om vores samfund. Vi ønsker med en Demokratifestival at give debatten liv og sætte demokrati, debat og deltagelse på dagsordenen. Vores demokrati tages ofte som en selvfølge, men man behøver ikke kigge langt ud i verden for at konstatere, at det ikke er en selvfølge. Folkebibliotekerne har udviklet sig sammen med folkestyret og ideen om oplysning til folk. Ved en demokratifestival sikres helt almindelige mennesker adgang til viden og til at komme tæt på politikere – både lokale og nationale - og andre meningsdannere i vores samfund. Derfor er det en god idé at lave en demokratifestival, mener centerchef Anette Ravnholt, Center for Bibliotek & Borgerservice.

Udgifterne til det tre dage lange arrangement løber op i 138.634 kroner. Honorar til ordstyrer Clement Kjersgaard, Ræson, og diverse oplægsholdere udgør med 90.000 kroner den største post.

Hvad får fru Hansen på Koktvedvej ud af tre dage med Demokratifestival?


- Hun får mulighed for at komme og deltage aktivt i samtlige debatter i alle tre dage på biblioteket i Frederikshavn, Fru Hansen får desuden mulighed for at høre og komme tæt på både lokale og nationale politikere i sin egen kommune, og endeligt får hun adgang til ny viden og oplysninger, siger Anette Ravnholt.

Mandag var det muligt at møde Radikale Venstres politiske leder Morten Østergaard, SF's formand, Pia Olsen Dyhr, og Liberal Alliances politiske ordfører Christina Egelund på Frederikshavn Bibliotek.

Se hele ugens program her.

Frederikshavn Bibliotek arrangerer Demokratifestival i samarbejde med FOF, AOF, LOF, DOF og Lille-skole for voksne, som yder et tilskud på i alt 83.000 kroner. Frederikshavn Ungdoms Fællesråd bidrager med 5.000 kroner, Folkeoplysningsudvalget har bevilget 25.000 kroner, Nordjyske Bank spytter 10.000 kroner i kassen, mens biblioteket selv betaler 15.634 kroner.

Frederikshavn Demokratifestival foregår ikke kun på biblioteket. Mandag var der også debat på Frederikshavn Gymnasuim & HF-kursus med Clement Kjærsgaard, Morten Østergaard, Pia Olsen Dyhr og Christina Egelund.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close