Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
05.06.2021 | Af: Michael Frederiksen

Demonstration for syriske flygtninge i Frederikshavn

Lørdag 12. juni kl. 11.00 er der demonstration på Kallstorv i Frederikshavn for syriske flygtninge.

 

Syrien er ikke sikkert (#SyrienErIkkeSikkert) ,er det budskab, som en gruppe mennesker fra mange forskellige bevægelser, organisationer, partier og foreninger i Frederikshavn Kommune går på gaden med.

- Vi er forfærdede over den udvikling, udlændingepolitikken i Danmark har taget. Specielt beslutningen om at inddrage den midlertidige opholdstilladelse fra syriske flygtninge med den begrundelse, at det er sikkert for dem at rejse tilbage til Syrien, siger byrådsmedlem Ida Skov (EL) og fortsætter:

- Det får os til sige fra som mennesker, der ønsker at være solidariske overfor mennesker i nød. Vi går ind for de universelle menneskerettigheder og forventer, at Danmark respekterer de internationale konventioner. Danmark har endda været initiativtager til FN´s flygtningekonvention.

De syrere, der får brev om, at de nu er uønskede i Danmark, lever i frygt for fremtiden. De ved, at de risikerer forfølgelse, tortur og vil være i livsfare, hvis de rejser tilbage som sikkerhedssituationen i Syrien er nu.

- Disse mennesker har intet galt gjort, tværtimod. De har integreret sig som ønsket, de bidrager til samfundet, de er vores arbejdskammerater, skolekammerater og venner. Vi vil gerne vise dem, at vi sætter pris på dem, gerne vil beholde dem her i kommunen, og vi vil fortælle beslutningstagerne, at de skal omgøre beslutningen om at sende de syriske flygtninge hjem eller anbringe dem i et udrejsecenter på ubestemt tid, siger Ida Skov.

Der vil være taler ved:

Chresten Sloth Christensen
Mohammad Dowah
Shadi Totanji
Konferencier: Poul Nielsen fra Venligboerne

Der vil være også musikalske indslag.

Arrangører af demonstrationen:

Amnesti, Dansk-Kurdisk Forening, Kultur uden Grænser, Venligboerne Frederikshavn, Flygtninge og Fred , Enhedslisten Frederikshavn-Læsø, SF Frederikshavn, Frie Grønne, Alternativet, Radikale Venstre Nordjylland.

Husk Sundhedsstyrelsens råd om beskyttelse mod corona og pas på hinanden.

 

BillederTilføj billede


FOTO: ida skov

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close