Gå til hoved-indhold
Sponsoreret indhold
23. maj 2022 - kl. 11.05

Den rødlige litchi-frugt: Kærlighedsfrugten

  • 1 af 2
    FOTO: Kanal Frederikshavn
  • 2 af 2
Af: SPONSORERET INDHOLD

I Danmark og verden generelt findes der en masse forskellige frugter. Der er sikkert en masse frugt derude, som vi ikke har smagt før og som vi heller ikke har i Danmark. Dog har vi stadig en masse lære frugter i Danmark, bl.a. den populære litchi-frugt.

Litchi er oprindeligt fra Kina, og her har man dyrket træet i mange år. Andre lande dyrker det også i dag, bl.a. USA og Indien.

Omkring litchi frugten
Litchi er et stedsegrønt træ, hvor litchi-frugten vokser. Frugten stammer fra Kina, og Litchi er også kendt som kærlighedsfrugten grundet historien bag den. Det er en sød kærlighedshistorie, hvor en kinesisk kejser godt kunne lide en hofdame. For at vise hende dette plantede han derfor træet med frugten samt vise sin kærlighed til hende.

Frugten er en stenfrugt og den røde skal er læderagtig samt har den røde knopper på overfladen. Frugtkødet er hvidt og saftigt og minder om druer. Kernen er en nøddeagtig, blank sten. Frugtstenen bør desuden ikke spises, da den er giftig. Desuden er frugten ikke står i størrelsen.

Sådan bruger man den
Frugten kan anvendes på flere måder. Nogle spiser litchi-frugt som de er. Andre bruger den i forskellige retter og desserter som bl.a. risretter, salater og drinks. Den har en super god smag, og hvis man ikke har prøvet den endnu, så skal man da bare gøre det.

Smagen af litchi-frugt er beskrevet på forskellige måder. Nogle siger, at det smager som en blanding mellem et jordbær og en vandmelon. Og andre mener, at den smager af en blanding af citrus- og rosenvand eller andre blomsternoter på grund af frugtens søde og stærke aroma. Det kunne være sjovt at smage den, hvis man ikke har, og prøve at beskrive hvordan den smager.

Om sommeren kan det fx være rart at lave et koldt mellemmåltid med litchi frugten, da den giver en god sommeragtig smag og desuden er den også sød, hvilket kan være rart om sommeren. Man kan bl.a. lave den med en lækker frugtsalat, mens man nyder solens varme stråler på stranden eller i haven. Desuden kan frugten også købes som juice, hvis man har lyst til en drink.

Vitaminer i frugten
Når man køber litchi frugten, er det godt at spise den med det samme eller efter 1-2 uger, da den ellers kan rådne.

Frugten indeholder nogle super gode vitaminer som C-vitamin, E-vitamin, B3-vitamin osv. Vitamin C er godt for kroppen, da det hjælper med at danne og vedligeholde knogler, hud og blodkar. Det er desuden også en antioxidant. C-vitamin forekommer naturligt i nogle fødevarer, især frugt og grøntsager. C-vitamintilskud er også tilgængelige, hvis man mangler vitaminen.

Derudover indeholder frugten også E-vitamin. E-vitamin er også en antioxidant og antioxidanter er super vigtig for kroppens sundhed. De beskytter kroppen mod skadelige indtag og opretholder din krops sundhed.

Frugten indeholder også B3-vitamin. Det spiller en rolle i at omdanne den mad, vi spiser, til energi. Det hjælper kroppen med at bruge proteiner og fedtstoffer, og det holder huden, håret og nervesystemet sundt.

Litchi-frugten smager ikke kun godt, men indeholder også nogle super vigtige vitaminer, der opretholder kroppens sundhed. Om sommeren er det vigtig at spise en masse sunde ting og drikke en drinks og vand. Solens varme kan nemlig gøre os trætte.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...