Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
05.02.2011 | Af: Kanal Frederikshavn

Der er allerede stor interesse for ISTØLT 2012

Joanis Hoygaard og Jan Michael Madsen fra arrangørgruppen af ISTØLT 2011 i Frederikshavn.
I aften afvikles det for længst udsolgte ISTØLT FREDERIKSHAVN 2011 i Iscenter Nord. Optakten på Knivholt i den forgangne weekend giver ifølge arrangørerne et stærkt fingerpeg om, hvad der kan bygges op omkring den islandske hest i Frederikshavn Kommune. Tilmeldingerne til næste års optakt er allerede i fuld gang. 

Sidste lørdag deltog knap 60 ryttere i optakten til ISTØLT 2011. Der var tilmeldt 100, men arrangørerne blev - sjovt på grund af is - tvunget til at udsende et påbud til alle tilmeldte. Man kunne nemlig kun deltage i den store fælles ridetur ved brug af Mordax på alle fire sko. Det er navnet på de pigge, som anvendes ved ridning på is.

Desværre kunne mange ikke nå at få en hovsmed til at løse opgaven, så godt 35 procent måtte melde afbud til turen, der gik forbi Købstrup, gennem Fylleledet og Vandværksskoven og op til Cloostårnet, hvor Jyske Bank havde indrettet ryttergård med stegte pølser, sodavand og øl - og gulerødder til hestene. Flere af deltagerne kom langvejs fra.

Arrangørerne er meget tilfredse med resultatet af denne premiere af OPTAKT TIL ISTØLT. Optakten blev arrangeret i regi af ISTØLT FREDERIKSHAVN, af Jerup Rytterlaug. Ved samme lejlighed havde projekt Riderute Nordvendsyssel inviteret de mange lodsejere, som i Hjørring og Frederikshavn kommuner har lagt jord til den fantastiske riderute i Vendsyssel.

- Det er netop én af ideerne med ISTØLT. Vi ønsker at skabe kendskab til de muligheder der ligger i udvikling af oplevelser baseret på islandske heste og den enestående natur, vi har i landsdelen, fortæller medarrangør Joanis Hoygaard fra Horne.

- Og så giver det så meget god energi, at der er så mange ryttere fra bredden, som bakker op med en stor arbejdsindsats i forbindelse med dette nye knopskud på Knivholt Hovedgaard. Det er helt sikkert, at vi arbejder videre med udvikling af dette optaktsarrangement sammen med Knivholt Hovedgaard, fastslår Jan Michael Madsen fra arrangørgruppen.

I aften venter der det 1.200 personers store publikum kanon overraskelser - på både heste-, rytter- og underholdningssiden. I alt - med servicefolk, hestefolk, rytterassistenter, musikere samt øvrige stævneafviklere - er der i underkanten af 1.500 mennesker samlet omkring de islandske heste.

 

BillederTilføj billede


FOTO:

 

Kommentarer

Del denne artikel

04-01 - Istølt Frederikshavn samler igen ve...

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close