Gå til hoved-indhold
21 september. 2023

Derfor stemte Jens Nygaard nej til fælles nordjysk energiplan

  • 1 af 1
    Jens Nygaard: - Jeg og Nye Borgerlige er ikke modstander af begrænset brug af vindmøller og solceller, men møllerne skal ud på havet, og solcellerne skal placeres på taget, og så skal vi supplere med atomkraft.
Af  Jens Nygaard

Byrådsmedlem Jens Nygaard (NB) har skrevet dette indlæg, hvor han forklarer, hvorfor han som den eneste af de 29 byrådsmedlemmer i Frederikshavn Kommune stemte imod en fælles nordjysk energiplan: 

Under byrådsmødet onsdag 20. september skulle byrådet godkende udkast til den fælles strategiske energiplan for Nordjylland også kaldt GEN2040 (Grøn Energi i 2040). Den består af 64 sider og omhandler planen for at gøre Nordjylland selvforsynende af grøn strøm i 2040.

Planen oplyser, at vi skal have 217 landvindmøller med hver en højde på 150 meter. Udover dette skal vi have 174 kystnære vindmøller med hver en højde på 190 meter, og så skal vi også lige have 4.300 hektar solceller.

Jeg og Nye Borgerlige er absolut ikke modstander af grøn energi, men vi skal ikke have vores smukke landskab plastret til med solceller og vindmøller.

Planen vil medføre, at uanset hvor man opholder sig, vil man kunne se en vindmølle, også når man ligger på Blokhus eller Løkken strand. Står man på Grenen i Skagen, vil man også kunne se en vindmølle.

Og 4.300 hektar solceller? Ja, hele Region Nordjylland er 7.884 kvadratkilometer, og tager vi byer, veje, fjord og skove fra, så vil det betyde at fire procent af vores samlede marker og enge vil blive dækket af solceller.

Hvem skal så holde bevoksningen på området under solcellerne nede? Mest naturligt vil det være får, MEN!

Vores regering lever i en klimatosset osteklokke uden sund fornuft for fremtiden, og desværre smitter dette klima-hysteri.

Man vil skære i CO2-udledningen ved blandt andet, at vi skal spise mindre oksekød, men 1 kg oksekød udligner 13,9 kg Co2 og 1 kg får/lam udligner 21,4 kg Co2, altså udligner får/lam 53,9 % mere Co2 pr. kg.

Selvsamme regering arbejder benhårdt for et bedre klima med blandt andet biodiversitet, og i Frederikshavn Kommune har vi et Verdensmålsudvalg, hvor vores borgmester Birgit S Hansen er formand. Her vil vi blandt andet sikre mere vild natur med sommerblomster for at give insekter og sommerfugle bedre betingelser, men faktuelt dræber vindmøller millioner af flyvende insekter om året, så med 217 landvindmøller og med fire procent af vores marker og enge som er dækket med solceller, vil bier og sommerfugle og andet, der indgår som en vigtig del af vores biodiversitet, blive en sjældenhed.

I Holland dræber møllerne årligt cirka 50.000 fugle, og den hollandske klima- og energiminister Rob Jetten vil bede visse vindmølleparker sænke møllevingernes hastighed i fuglenes træksæson. (Kilde: Bloomberg).

Når politikere vedtager nye love, bør de overveje, hvilken effekt, det har på mennesker, det berører for slet ikke at tale om dyr, som ikke har klagemulighed.

Jeg og Nye Borgerlige er ikke modstander af begrænset brug af vindmøller og solceller, men møllerne skal ud på havet, og solcellerne skal placeres på taget, og så skal vi supplere med atomkraft. Jeg er glad for at læse, at over 50 procent af danskerne i dag ser positivt på, at atomkraft indgår i den grønne omstilling som Co2-neutralt energi.

Atomkraft vil ikke genere, da de nye minireaktorer ikke fylder meget, faktisk taler vi om en 40 fods container.

En atom-minireaktor kan klare strømmen hele døgnet, og de er på vej i hele verden.

Der er gang i udvikling af SMR (små modulære reaktorer). Der er også gang i udvikling af syntetisk brændstof til fly og skibe skabt ved hjælp af atomkraft.

Afslutningsvis stemte 28 medlemmer af byrådet for den fælles strategiske energiplan for Nordjylland også kaldet GEN2040 (Grøn Energi i 2040). Jeg stemte som den eneste naturligvis imod.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...