Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
20.10.2021 | Af: DEBAT-INDLÆG

Det en halv sandhed og fugle på taget

Byråds- og regionsrådskandidat Henrik Buchhave (V) har skrevet dette indlæg: Hr. Jørgen Henriksen (JH) går på disse sider i rette med mit tidligere indlæg. Man kunne få den tanke at JH er nervøs for sit genvalg, siden han i den grad går efter manden, frem for bolden.

 

Når det fremhæves, at det socialdemokratiske flertal er gået efter besparelser, er det både en halv sandhed og i særdeleshed fugle på taget.

Da ambulancekørslen ifølge loven skulle i udbud, havde S den holdning at regionen skulle køre alle ambulancer selv. Derfor bliver administrationen bedt om at komme med et kontrolbud. Et bud som efterfølgende viser sig, ikke at indeholde alle udgifter, en detalje som S vælger at se bort fra. På forespørgsel om hvor eksempelvis de administrative udgifter kan læses, er svaret at administrationen sagtens kan klare dette med nuværende bemanding?

Den socialdemokratiske formand gør ofte opmærksom på, at privatiseringer ikke er en ide, der gror i hendes have. Og det er netop den ideologi der er årsag til ønsket om, at regionen selv skal køre alt. Fremover bliver det særdeles svært at kontrollere om kørslen bliver gjort den rigtige pris, hvilket også er en årsag til Venstre skepsis overfor de påståede besparelser.

Så når JH taler om fundne besparelser, er det disse midler der henvises til, midler som Venstre gerne vil se, før vi bruger af dem. Venstre vil altid gerne være med til at gøre opgaverne så effektive som muligt, men vil også hellere have én fugl i hånden frem for 10 på taget.

Hvad angår en akutbil til Sæby området, har jeg i flere omgange debatteret dette med medlemmer af Akut og Praksis udvalget, et udvalg som også har en socialdemokrat som formand. Det er dette fagudvalg der indstiller til det samlede regionsråd, om hvor der er behov for indsatser. Her mødte jeg absolut ingen lydhørhed for behovet om en bil til Sæby. Formandskabet i udvalget kommer i øvrigt fra den sydlige del af regionen.

Jeg er ret sikker på, at adskillige regionsrådsmedlemmer kan bevidne, at jeg gentagne gange har påtalt de alt for lange responstider, der har været i Sæby, Dybvad og Østervrå området. Så når JH påstår at jeg lyver, skifter mening og taler med to tunger, burde JH måske kigge indad, og huske på hvem det er der har flertallet i regionsrådet.

Hvis det socialdemokratiske ønske om en bil mere til Sæby skulle være så stort som JH påstår, kunne de da blot have vedtaget det selv, frem for at beskylde mig for at spænde ben for det.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Venstre

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close