Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
04.01.2021 | Af: DEBAT-INDLÆG

Det er nu, hvis vi vil redde de små gymnasier på sigt

Regionsrådsmedlem Erik Høgh-Sørensen (DF), Tolne, har skrevet dette indlæg: Det samlede elevgrundlag for Nordjyllands gymnasier vil dale drastisk de næste seks-otte år, og Dansk Folkeparti mener, der skal gribes ind med rettidig omhu.

 

I Regionsrådet er der bred enighed om at bevare det nuværende antal gymnasier, men man er nødt til at gøre noget nu for at undgå en lukke-diskussion senere.

Det er især relevant i områder omkring Fjerritslev, Mors, Aars, Brønderslev, Dronninglund, Frederikshavn og Sæby.

Problemet med det dalende elevtal er selvforstærkende, fordi økonomisk stærke gymnasier i Aalborg, Hjørring og Viborg vil fortsætte med at suge elever ind fra nabo-gymnasierne.

Derfor foreslog Dansk Folkeparti i december - med støtte fra Enhedslisten - at skære toppen af klasseantallet på tre store by-gymnasier. Det var ikke ment som en straffeaktion, men som en måde at sikre uddannelsesudbud over hele Nordjylland. Det mål bakker alle rektorer i øvrigt op om.

Det kan undre, at Regionsrådets øvrige partier sagde nej. 2021 er et valgår, og så vil lokalpatriotismen blomstre, hvorefter det bliver sværere at finde en fælles politik. Jeg synes ikke, at politikere fra især omegns-gymnasiernes områder greb chancen for at lave langsigtet planlægning.

Jeg havde gerne brugt min gamle arbejdsgivers ord om rettidig omhu, for problemet vokser sig desværre kun større, som tiden går. Heldigvis har vi stadig en lukke-diskussion på god afstand.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close