Gå til hoved-indhold
22. september 2023 - kl. 08.09

Det maritime erhverv i Frederikshavn vil lokke ungdommen til

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

Det er bedre for unge mennesker at komme ud og opleve maritime fag og tilknyttede uddannelser end at læse om dem i en bog. Det mener Maritime Network Frederikshavn (MNF), og derfor er en række maritime virksomheder og uddannelsesinstitutioner gået sammen om at lave en fælles inspirationsdag for elever i 9. og 10. klasse på folke-, privat- og efterskoler i Nordjylland.

- Formålet er at åbne de unges øjne for de mange spændende og varierende uddannelses-, job- og karrieremuligheder, der er i den nordjyske maritime branche, siger Christina Ørskov, formand i Maritime Network Frederikshavn, til TV2 Nord.

Hele 400 unge mennesker fik torsdag et indblik i en branche, der skriger efter kvalificeret arbejdskraft. Og til gavn for ikke blot Nordjylland, men for hele verden.

- Det er de unge mennesker, vi får ind i "Det Blå Danmark" i dag, der skal være med til at sikre den grønne omstilling med for eksempel nye brændstofstyper på skibene, og uden den kvalificerede arbejdskraft kan vi ikke vækste inden for energiområdet, siger Pia Ankerstjerne, der er direktør på uddannelsesinstitutionen MARTEC, som rummer en stribe uddannelsesmuligheder netop inden for det maritime område. 

En af de 400 elever, der torsdag var på den maritime karrieredag, er Victor Daarbak, som ikke er afvisende overfor at vælge en uddannelse på MARTEC efter folkeskolen.

- Jeg ved ikke, hvad jeg skal endnu, men dagen i dag har været en øjenåbner for mig, for jeg har hørt om mulighederne inden for det maritime, som jeg ikke vidste før, så det kan godt være, det bliver den vej, jeg går, siger han til TV2 Nord.

Heller ikke Amalie Rebbe Petersen fra Frydenstrandskolen i Frederikshavn er afvisende over for en dag at arbejde med det maritime erhverv.

- Jeg tænker ikke, at jeg vil ud sådan på skibe eller værksteder, men vi har været forbi hos MAN Energy, hvor jeg har set nogle muligheder for kontorarbejde, siger Amalie Rebbe Petersen.

For veninden og klassekammeraten Clara Lundholm Hansen har det også været interessant for en stund at forlade klasselokalerne til fordel for "den virkelige verden", og hun er også blevet klogere på området inden for de maritime erhverv.

- Jeg har tænkt mig, at jeg skal være marinbiolog, så det der med at komme ud og sejle, det kan jeg godt se mig selv i, siger Clara Lundholm Hansen til TV2 Nord.

Maritime Career Day afholdes af netværket Maritime Network Frederikshavn, netværkets medlemsvirksomheder, Uddannelse- og Erhvervsvejledningen i Frederikshavn Kommune og en række samarbejdspartnere herunder Dansk Metal Vendsyssel.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...