Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
14.11.2021 | Af: DEBAT-INDLÆG

Det virker alt for opgivende, Ulla Astman

Jytte Høyryp (V): - Bindeled mellem kommune og region skal være langt bedre. Det vil helt klart blive et fokuspunkt med Venstres Mads Duedahl som regionsformand.
Regionskandidat Jytte Høyrup (V) har skrevet dette indlæg: Når vi i TV Nords regionsvalg debat kunne høre den nuværende regionsrådsformand (Ulla Astman, red.) fortælle, at man sidste år ikke kunne nå at bruge 23 millioner kroner på grund af for sent udmøntning, så lyder det hult i forhold til de lange ventelister og de mange trængte borgere, der findes i psykiatri-systemet.

 

Pengene kunne være brugt på mange fornuftige måder - uanset hvor på året vi var. Men det var helt klar ikke et prioriteringsområde hos nuværende regionsformand. Og nu er det for sent - pengene kommer ikke tilbage og psykiatri-området blev igen Sorteper.

Vi mangler psykologer på området, men har der været tilstrækkelig fokus på at løse udfordringen? - og er de private udbydere blevet spurgt?

Netop de private udbydere, med indsigt på området, kan være en meget stor hjælp. En del af pengene kunne sagtens være brugt på det område.

Der er en stor opgave, som skal løses - og det virker alt for opgivende at sige "det kan vi desværre ikke nå i år".

Det er vigtigt at undersøge alle muligheder og gå i dialog - både med støttepersoner, sagsbehandlere og ikke mindst med den enkelte, således der sker inddragelse fra alle sider.

Bindeled mellem kommune og region skal være langt bedre. Det vil helt klart blive et fokuspunkt med Venstres Mads Duedahl som regionsformand.

Psykiatri-området er et af mine pejlemærker og igennem mit arbejde i både byrådet, som udpeget medlem til regionsudvalg og min vikarerfaring fra bosteder, så står det helt klart for mig, at det især er børne- og ungdomspsykiatrien, der er presset.

Det gælder såvel på det kommunale som på det regionale plan.

Der skal sættes mere fokus på de unges mentale sundhed, og der skal forebyggelse på et meget tidligt tidspunkt for at undgå udvikling af psykiatriske sygdomme senere i livet.

Det er Venstre klar til at prioritere - og det vil vi handle på!

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close