Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
31.03.2021 | Af: DEBAT-INDLÆG

DF'er: Frederikshavn Sygehus skal i fokus

Erik Høgh-Sørensen (DF): - Det er lykkedes at undgå enhver snak om lukninger, men der er stadig blinkende advarselslamper. Foto: M Højer
Regionsrådsmedlem Erik Høgh-Sørensen (DF), Tolne, har skrevet dette indlæg: Regionsrådet vedtog tirsdag en plan for, hvordan Nordjyllands hospitaler og psykiatri skal udvikle sig frem til 2025. 

 

Det er lykkedes at undgå enhver snak om lukninger, men der er stadig blinkende advarselslamper, fordi centraliseringen af vores sundhedsvæsen risikerer at fortsætte på blandt andre Frederikshavns bekostning.

Hvis man søger på bynavne i det 46 sider lange dokument ”Profilplan 2021-2025”, afsløres en uheldig ubalance. Ordet ”Thisted” er nævnt 44 gange, hvorimod Frederikshavn og Skagen kun er nævnt henholdsvis 18 og 9 gange. Hjørring er nævnt 19 gange og Brønderslev 17. Aalborg er nævnt 139 gange, idet mange hospitalsspecialer per definition er centreret dér.

 

Jeg bakker op om Thisted Sygehus, selvom jeg bor i Tolne. Til gengæld prøver jeg også at sikre, at al den fine regionale snak om ”borgernær sundhed” også matcher virkeligheden i Vendsyssel.

Sidste år stemte jeg forgæves imod lægevagtslukningerne. De fire partier, som lagde stemmer til lukningerne, er siden gået med til at levere en akutbil til Skagen som ”kompensation”.

 

Ved årsskiftet, da coronaen var på sit højeste, stemte jeg som det eneste regionsrådsmedlem imod en forfejlet "omprioriterings"-spareøvelse, som endte med at koste 20 stillinger på sygehusene i Hjørring og Frederikshavn.

 

Nedskæringerne i Vendsyssel blev bragt op i Folketinget af Peter Skaarup (DF), hvis spørgsmål blev mødt med undvigende svar fra sundhedsminister Magnus Heunicke (S). For det siger sig selv, at kampen mod COVID-19 lider skade, når der midt under en pandemi laves unødvendige grønthøster-”omprioriteringer”.

 

Tilbage står, at regionens nye profilplan giver et udmærket indblik i, hvad et enigt Regionsråd ser som den rigtige vej fremad. Dernæst er det jo – som sædvanlig i politik – et spørgsmål om, at djævelen ofte gemmer sig i detaljen. God påske!

 

BillederTilføj billede


FOTO: M Højer

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close