Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
02.12.2013 | Af: Kanal Frederikshavn

Direktørskifte i MARCOD markeret ved reception

Christine Lunde afløste i dag Niels Christensen som direktør for MARCOD.
Over 100 mennesker var mødt op til reception for at fejre Christine Lunde som ny direktør for MARCOD (Maritimt Center for Optimering og Drift) og tage afsked med den afgående direktør Niels Christensen. 

 

Der var fyldt godt op i Restaurant Snerlen i Frederikshavn, da der mandag var reception for at markere direktørskiftet i det maritime center MARCOD, der har eksisteret siden 2011 med det formål at fungere som driver for vækst for det maritime Danmark med særligt fokus på udviklingen af nye grønne miljøteknologier. Christine Lunde, der hidtil har været ansat som konsulent og projektleder i MARCOD, overtager direktørposten efter Niels Christensen, som fremover helliger sig jobbet som erhvervsdirektør i Erhvervshus Nord.

Med udgangspunkt i metaforen om et skib holdt bestyrelsesformand i MARCOD, Poul Knudsgaard, tale:

- Niels, du blev den anden kaptajn for to år siden, og du fik styr på skibet og konstruktionen, så det kunne løse opgaven. Du fik lavet en strategi, en vision og sammensat en god besætning. Du har formået at sætte den rigtige kurs og vil forsat fungere som lods for vores nye direktør. Til den nye kaptajn (Christine Lunde) – tak fordi du tog beslutningen om at sige ja. Du er ambitiøs, dygtig og en rigtig arbejdsbi. Du går fra at skulle følge et kort til at lægge kursen, og det er jeg sikker på, at du nok skal løse – velkommen om bord.

For Niels Christensen var det med både glæde og vemod, at han i dag tog afsked med sit ”barn”:

- Så kom dagen, hvor jeg skal sende mit barn hjemmefra. MARCODs liv begyndte barskt, men bestyrelsen kæmpede, og de har æren for, at vi har et levende MARCOD. Forude venter teenageårenes svære vanskeligheder og din helt store udfordring, Christine, bliver at skaffe finansiering til den krævende teenager. At det netop er dig, som skal overtage posten, er jeg utrolig stolt over og glad for, og jeg slipper forældremyndigheden med tryghed. Du har måske den største del af æren for, at MARCOD er nået hertil i dag.

MARCOD er organiseret som en fond med støtte fra Fornyelsesfonden og Vækstforum Nordjylland og er p.t. finansieret frem til udgangen af 2014.
Christine Lunde ser frem til at fortsætte den gode udvikling i MARCOD, som Niels Christensen har påbegyndt:

- Tak til bestyrelsen, som har vist mig denne tillid. Jeg vil arbejde hårdt og dedikeret for at fortsætte det gode arbejde til gavn for det maritime erhvervsliv og være med til at skabe MARCODs fremtid. MARCOD er blevet en undværlig del af vækstudviklingen på det maritime område i særdeleshed i Nordjylland. I Danmark har vi muligheden for at blive førende inden for grøn miljøteknologi til skibsfarten, og vi kan få et nyt industrieventyr op at stå som følge af de strenge miljøkrav, det vil MARCOD arbejde for.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close