Gå til hoved-indhold
08. oktober 2023 - kl. 00.10

Disse klubber, foreninger og haller får i alt 547.344 kroner i støtte

  • 1 af 1
    Østervrå Idræts- og Kulturcenter får 100.000 kroner til en flytning af Østervrå Stadion mod syd.
Af: Michael Frederiksen

Kultur- og Fritidsudvalget i Frederikshavn Kommune besluttede lige inden sommerferien at lave en ekstra ansøgningsrunde for anlægspuljen 2023. Der var 971.700 kroner til fordeling, og nu er det afgjort, hvilke klubber, foreninger og haller, som får glæde af pengene.

Kommunen modtog 32 ansøgninger. Disse imødekommes med støtte på i alt 547.355 kroner:

Dybvad Hallen - 75.000 kroner
Dybvad Hallen ønsker at renovere overetagen og gøre den brugbar til dels billard og dels opholdsrum til klubberne. Der er ikke alderssvarende isolering i gavlen,og standen på vinduer er ringe og ikke energiglas. Hallen vil isolere endevæggen og sætte nye vinduer i og skifte yderbeklædning, der er præget af sydsol. Projektet koster i alt 185.000 kroner.

Frederikshavn Billard Klub af 1984 - 36.925 kroner
Klubben skal igen flytte som led i den kommunale spareplan af indlejede kontorarealer rundt om i kommunen. Siden 2018 har klubben ligget på Knivholtvej 20, men nu går turen til  Arena Nord. I den forbindelse søger klubben om tilskud til flytte- omkostninger af især bordene.

Frederikshavn Sportsdykker Klub - 21.000 kroner
Projektet går ud på at skifte den gamle kortplotter/down/side scan til noget mere moderne. Dette gøres til dels for at kunne spare brændstof, da den nye kortplotter har en fantastisk ruteplanlægger, og klubben vil skulle sejle mindst muligt. Desuden har den en meget bedre down/side scan og vil vil meget nemmere og hurtige kunne finde de vrag, som klubben ønsker at dykke på og vil kunne spare brændstof.

Frederikshavn Tennisklub - 50.000 kroner
Klubben skal i gang med sidste etape af renoveringen af klubhuset på Jørgen Brønlunds Vej. Dame- og herreomklædningsrummene står for tur med efterisolering af ydervægge og loft samt nye klinker på gulv og brusekabiner. Baderummene er senest renoveret tilbage i 70'erne og ikke indbydende at anvende. Her støtter kommunen efterisloeringen.

Gærum Idrætsforening - 10.000 kroner
Klubben søger tilskud til en luft-luft pumpe placeret i klubbens cafeteria.

Horsmark Rideklub - 50.000 kroner
Der skal købes en ny traktor til at vedligeholde bunden i ridehallen. Traktoren koster 108.000 kroner.

Horsmark Rideklub - 70.000 kroner
Klybben ønsker at lave et handicaptoilet, så den fremadrettet kan tilbyde handicapridning.

KFUM Spejderne Gærum - 11.000 kroner
KFUM Spejderne mangler varme i den ene ende af spejderhytten efter gasfyret er sat ud af drift. Derfor skal der opsættes en varmepumpe til at opvarme pejsestue samt to mindre samlingsrum.

PH-Vendelbo - 10.294 kroner
Klubben har en ældre varmepumpe, som skal udskiftes. Klubben ønsker at erstatte den med en nyere og mere tidssvarende model, da den gamle ikke kan mere.

Skagen Rideklub af 1997 - 35.000 kroner
Syv ud af i alt 14 bokse trænger til en fornyelse. Klubben har indset, at det rent økonomisk ikke kan svare sig at blive ved med at renovere de gamle bokse, da de ikke længere lever op til kravene om sikkerheden for hestene. Derfor søger rideklubben anlægspuljen til syv nyetablerede bokse, der lever op til de nye krav om hold af heste.

Skagen Tennis- og Padelklub - 28.125 kroner
Klubben har igennem flere år ønsket at etablere en tilbygning (delvis åben og overdækket udhus), så græsklipper, quartssand, haveredskaber, løvsuger med mere kan komme under tag.

Sportsrideklubben Lerbæk - 50.000 kroner
Klubben søger anlægspuljen om nyetablering af udendørs ridebaner. Projektet koster 540.000 kroner. P.t. har klubben to baner, hvor græsset er revet af, og rytterne rider derfor i sort jord, som både sviner, støver og er en rigtig dårlig løsning for heste/ponyer. De er så dårlige, at ridehallerne oftest bliver brugt, selv om vejret er dejligt.

Østervrå Idræts- og Kulturcenter - 100.000 kroner
Centret ansøger om tilskud til dræning, pålægning og udlægning af muldjord med mere på areal med henblik på flytning/forlængelse af Østervrå Stadion mod syd. Flytning af stadion vil frigive areal på sydsiden af Østervrå Idræts- og Kulturcenter med muligheder for udvidelsesprojekter. Aktuelt er ØIKC i dialog med Hærvejssekretariatet og Frederikshavn Kommune om udvikling af overnatningskapacitet og service langs Hærvejen.

Projekterne skal være færdige inden udgangen af 2023.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...