Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
18.09.2013 | Af: Kanal Frederikshavn

Dødsbilist kørte 125 km/t og talte i mobiltelefon

En tragisk bilulykke ved Sindal kostede i sommer tre børn livet. Nu er den mandlige billist, som var involveret i ulykken, blevet tiltalt for uagtsomt manddrab. Foto: TV2 Nord
39-årige Lasse Burholt fra Frederikshavn, der i sommer var involveret i dødsulykken ved Lendum, som kostede tre børn livet, bliver nu tiltalt for uagtsomt manddrab. Han skulle angiveligt have kørt 125 km/t, mens han havde øjnene på sin mobiltelefon. 


 

Nu har anklagemyndigheden besluttet at tiltale ham for uagtsomt manddrab i forbindelse med ulykken ved Sindal i Nordjylland den 16. juli.

Det oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Ifølge anklageskriftet kørte den 39-årige omkring 125 kilometer i timen på strækningen, hvor man må køre 80.  Samtidig var han optaget af sin håndholdt mobiltelefon. Lasse Burholt hamrede altså med voldsom fart ind i den Citroën Berlingo, som Maria O'Shea kom kørende i med sine fire børn.

- Vi har valgt at sige, at i den her tragiske sag er det op til retten at træffe afgørelse, og da det er vores vurdering, at hastighedsover-trædelsen er hovedårsag til ulykken, har vi valgt at rejse tiltale mod den mandlige bilist, siger advokaturchef i Nordjyllands Politi, Torben Kauffmann Sørensen.

Maria O'Shea er gift med irske Brian O'Shea, og de boede i Australien med deres fire børn. I juli var de på besøg hos Marias familie i Danmark.

16. juli satte Maria O'Shea de fire børn ind i familiens lejede Berlingo for at køre ud til nogle legekammerater. De kørte på Lendumvej, men da de drejede til venstre, blev de ramt af en modkørende bil ført af Lasse Burholt.

Maria O'Shea er læge, og da hun var uskadt, gav hun sig til at lede efter sine børn. Den yngste, Torben på dengang fem måneder, havde 'kun' brækket sit ben. Hendes tre andre børn Søren på 11, Saoirse på ni og Connor på tre mistede livet i ulykken.

Moderen bliver ikke sigtet i sagen.

 

BillederTilføj billede


FOTO: TV2 Nord

Kommentarer

 

Del denne artikel

26-10 - Folkets dom var givet i sagen om La...
25-09 - - Jeg sendte ikke sms'er, da ulykke...

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close