Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
15.08.2013 | Af: Kanal Frederikshavn

Tvivl om den præcise fart ved dødsulykken i juli

Tre børn blev dræbt ved den voldsomme ulykke. Foto: Per Frank Paulsen, TV2/Nord
Den 39-årige frederikshavner Lasse Burholt afviser at have kørt så stærkt, som politiet lægger op til, da han tirsdag 16. juli var impliceret i en færdselsulykke på Lendumvej, som kostede tre børn på 3, 9 og 11 år livet.

 

I går udtalte Søren Bach fra lokalpolitiet i Hjørring følgende til flere medier:

- Vi har modtaget bilinspektørens rapport, og den konkluderer, at den modkørende bilist kørte væsentligt hurtigere end de tilladte 80 km/t.

På B.T.'s spiseseddel er overskriften i dag: "FART-VANVID". Ved siden af teksten er der blandt andet billeder af de tre børn, som blev dræbt.

Kanal Frederikshavn har bedt Lasse Burholt kommentere de nye oplysninger, som nu kommer frem i sagen.


- Der er tvivl om den eksakte fart, men i afhøringen afgav jeg forklaring på den formodede fart. Jeg har på intet tidspunkt tilbageholdt informationer - det fremgår tydeligt af afhøringen, mens jeg endnu var indlagt. På Facebook og på andre medier anklages jeg for at lyve. Det har på intet tidspunkt været tilfældet: Til gengæld har jeg konsekvent valgt at udtale "ingen kommentarer" - derfor løber gætterier og påstande hurtigt, siger Lasse Burholt.


Han kom kørende i sin Mitsubishi på Lendumvej, da en Citroën Berlingo - ført af en 39-årig kvinde med sine fire børn som passagerer - pludselig foretog et venstresving, og dermed kørte Lasse Burholt direkte ind i siden på kvindens bil. Umiddelbart efter sammenstødet brød frederikshavnerens bil i brand.

Den 39-årig mor overlevede ulykken. Det samme gjorde hendes fem måneder gamle baby, mens børnene på 3, 9 og 11 år alle blev dræbt. Den 39-årige har fortalt politiet, at hun overså den modkørende bil. Der blev ikke fundet bremsespor på ulykkesstedet.


Lokalpolitiet i Hjørring overdrager snarest sagen til politiets jurister, som skal afgøre, om der skal rejses sigtelse mod Lasse Burholt.


 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

Kommentarer

 

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close