Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
02.11.2013 | Af: Kanal Frederikshavn

Dødsulykke ved Lendum: Lasse Burholt anker ikke

Lasse Burholt: - Jeg har været forsidestof i snart fire måneder, og det har betydet en enorm mængde krænkelser og en hel del trusler uafbrudt siden juli. Nu må al den ballade stoppe. Foto: Louise Dybbro
Lasse Burholt har valgt ikke at anke sin dom fra byretten i Hjørring. Her blev den 39-årige frederikshavner kendt skyldig for uagtsomt manddrab efter den tragiske venstresvingsulykke i juli i år ved Lendum, hvor tre børn mistede livet, da deres mor, Maria O'Shea, svingede ud foran Lasse Burholt, som kørte alt for stærkt.

 

Dommen lød på betinget frakendelse af førerretten i tre år og en bøde på 10.000 kroner.

- Det var befriende at få fakta belyst i retten. Jeg har i hele forløbet været åben omkring min andel i ulykken. Jeg kørte for stærkt, da O'Shea kørte ud foran mig - hun så mig ikke - men to vidner i en bil bag hende så mig, fortæller Lasse Burholt til Kanal Frederikshavn.

Flere medier har intenst fulgt sagen og har flere gange skrevet om mobilsamtaler på køreturen. Men politiets efterforskning og mobiludskrifter viste, at Lasse Burholt ikke havde benyttet sin iPhone, hverken til samtaler eller sms på ulykkestidspunktet.

- Jeg havde en samtale kl. 9:13, men ulykken skete 09:49, så det var rart at få det faktum på plads i retten. Nu har jeg været forsidestof i snart fire måneder, og det har betydet en enorm mængde krænkelser og en hel del trusler uafbrudt siden juli. Nu må al den ballade stoppe. Vi er nu et skridt videre. Nu skal familien O'Shea have fred til deres helt ubeskriveligt svære sorgbearbejdning. Fakta er på plads, og jeg tager hele skraldet, selvom vi var to om denne dybt forfærdelige ulykke, udtaler Lasse Burholt til Kanal Frederikshavn med henvisning til advokaturchef Torben Kauffmann Sørensens kommentarer efter dommen:

"Den forholdsvis milde dom kan forklares ved, at begge parter i ulykken har overtrådt færdselsloven. Men vi kan ikke komme udenom, at kvinden ikke måtte svinge til venstre i svinget. Hun har også en del af skylden. Hun er uopmærksom, og han kører for stærkt, men vejen er fri for hans vedkommende. Hun har også overtrådt færdelsesloven", sagde Torben Kauffmann Sørensen til TV2.dk.

Tilbage i august skrev Lasse Burholt på sin Facebook-profil om ulykken:

- Jeg kan på ingen måde bilde hverken mig selv eller andre ind, at jeg kan sætte mig ind i, hvor forfærdeligt det er at miste tre børn med ét slag. Heller ikke selvom jeg har tre jævnaldrende børn. Der går ikke en time på dagen, uden jeg tænker på ulykken: Jeg kan kun gisne om, hvor forfærdeligt de forældre og den øvrige familie har det. Jeg er dybt ulykkelig på Maria og Brians vegne og håber så inderligt, at de og deres lille dreng må komme bedst muligt igennem sorgen, og livet må bringe dem alt det bedste.

Sagen kan ende som præcedens for lignende sager i fremtiden, hvilket bekymrer Lasse Burholt. Det kan betyde, mener han, at uopmærksomme bilister igen slipper for at stå til ansvar.


Læs også denne artikel:

 

BillederTilføj billede


FOTO: Louise Dybbro

Kommentarer

 

Flere nyheder





Indlæser nyheder
Close