Gå til hoved-indhold
30. august 2019 - kl. 14.08

Drømmer om 100 procent glutenfrit bageriudsalg

  • 1 af 2
    FOTO: Kanal Frederikshavn
  • 2 af 2
    Betina Munk blev for en uge siden gift i rutsjebanen Falken i Fårup Sommerland.
Af: Betina Munk

Betina Munk, Jerup, blogger på Kanal Frederikshavn. Hun udgav i sommer bogen "Glutenfri livsstil". Hun har cøliaki og lever en glutenfri tilværelse.

I dag for en uge siden sagde jeg ja til Steffen i Falken i Fårup Sommerland. Jeg er lykkelig over at have Steffen i mit liv, og jeg er virkelig taknemmelig over, at han ville giftes med en krabat som mig.

Vi mødtes i 2017, da jeg var uden job, alene og med lidt af en identitetskrise for at være helt ærlig. Jeg var åben om alt fra starten, og jeg tror, at vi kunne spejle os lidt i hinanden. Vi fandt hurtigt ud af, at selvom vi var meget forskellige, så havde vi de samme værdier, og kemien var der fra dag ét.

Derfor har vi været sammen fra første date. Det har været noget af en rejse, for vi har begge også samtidig ændret os meget de seneste par år. Jeg har personligt fundet et "formål" med livet - noget, som jeg ikke kører træt i, for min passion indenfor det glutenfrie område giver mig blod på tanden og mulighed for at hjælpe en masse, som virkelig værdsætter min hjælp, og det er så utroligt givende for mig, at det nærmest fungerer som "lykke"-medicin.

Fårup er en tradition. Vi bor hvert år på Hotel Fårup. Det er dejligt at kunne trække sig tilbage og slappe af efter en lang dag i parken, men det er også skønt, at de på hotellet altid har glutenfri brød og pasta, og kokken forklarer altid gerne uddybende, hvad der er på buffeten.

STORT thumbs up til dem og ikke mindst hele Fårup Sommerlands personale, som bliver trænet i at være levende lykkekager. Det er mega fedt, for jeg elsker glade mennesker. Det skal lige siges, at det altid er en fordel at meddele sine allergier eller lignende til hotellet nogle dage inden ankomst.

I år havde min bonusdatter Emily sin veninde Malika med. Hun har også cøliaki. Det vil sige, at vi ud af fem personer var tre med cøliaki. Jeg havde som altid forberedt lidt hjemmefra. Frokosten fredag var glutenfrie pølsehorn, som vi varmede på grillen i parken. Derudover havde jeg pakket grønne snacks, kiks, snackbarer og så videre. Jeg er nemlig selv nødt til altid at have noget spiseligt med mig, for udover cøliaki har jeg et blodsukker, som ofte dykker, og da disse dyk har nogle ret uheldige konsekvenser, undgår jeg det for alt i verden.

Men tilbage til brylluppet. Fredag kl. 17 blev vi gift i rutsjebanen Falken, og det var noget af en rutsjebanetur. Den fantastiske og meget positive Jytte Høyrup, byrådsmedlem i Frederikshavn, havde sagt ja til at vie os. Det gjorde hun rigtig godt, og i stiv arm sad hun forrest i Falken, da den satte igang.

Det skal lige siges, at jeg ALDRIG prøver forlystelser. Det er der faktisk tre grunde til:

1. Jeg hader at slippe kontrollen
2. Mine kroniske smerter bliver faktisk forværret af det
3. Jeg bliver meget nemt transportsyg

Så historien bag, HVORFOR vi så skulle giftes der, er meget enkel. Steffen ville sidste år - som en ægte prins på den hvide hest - gøre min årlige "hade-dag" (min fødselsdag 21. december) til noget fantastisk godt og mindeværdigt. Men jeg har lidt krise over den dag hvert år og vil egentlig bare gerne ignorere den, så da Steffen friede til mig, takkede jeg pænt nej. Det var ikke så pænt gjort, for den kære mand, som jeg jo selvfølgelig gerne ville giftes med, blev slemt skuffet, og der skulle gå otte måneder, før jeg igen fik chancen.

Jeg hintede ofte i starten af 2019, at vi kunne gifte os her eller der, men han bed ikke på. Så da muligheden bød sig, en uge før vores årlige tur til Fårup og han udfordrede mig til at blive gift i Falken, slog jeg til. I løbet af en time havde jeg talt med Jytte Høyrup, den ansvarlige Rasmus Mortensen fra Fårup Sommerland og sat Frederikshavn Kommune på sagen om en lynekspedition af dokumenter til brylluppet. De gjorde det heldigvis nemt for mig, og derfor blev drømmen til virkelighed, og jeg giftede mig med min prins.

Men det var ikke kun vielsen, der var en rutsjebanetur. Der udspillede sig nemlig et vaskeægte drama inden vielsen midt i receptionen på Hotel Fårup. Et drama, som endte med hævede stemmer, tårer og nogle, der kørte derfra.

I hvilket univers eller religion er det ok at fjerne opmærksomheden fra brudeparret og bringe negativ energi?

Vi kender det allesammen. Nogle har bare ikke situationsfornemmelse, og desværre kan jeg kun sige, at vi aldrig vil glemme dagen på godt og ondt. Heldigvis er vi lykkeligt gift og forelskede, og vi er så velsignede, at vores eks'er hver især med deres partnere var med, og de gjorde sammen med et par venner dagen til noget helt specielt.

Til slut vil jeg spørge jer, der læser med, hvad I kunne tænke jer at høre fra mig fremover. I er velkommen til at skrive til mig privat på Instagram eller Facebook eller blot som en offentlig kommentar. Der er ingen tvivl om, at det glutenfrie område spiller en central rolle. Det er derfor, at Kanal Frederikshavn gavmildt har tilbudt mig at blogge.

Og til jer, der gerne vil have et 100 procent glutenfrit bageriudsalg i Frederikshavn: Hop over og følg mig på Instagram eller Facebook og vis jeres støtte. Jeg har planer om, at dette bliver til virkelighed i nærmeste fremtid. Planen var at fortsætte med at bage for Empire, men vi afsluttede samarbejdet, da de ikke turde at udvide og investere økonomisk i projektet. Det er derfor utrolig vigtigt med opbakning, ellers lukker biksen nok hurtigt ned igen, hvis det ikke kan løbe rundt.

Dejlig sensommer herfra.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...