Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
31.07.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Dyrlæge om strandet hval: - Rør ikke ved den

- Vi er ved at arbejde på mulighederne for en obduktion i samarbejde med beredskabet for havpattedyr, fortæller dyrepasser Louise Laursen, Fiskeri- og Søfartsmuseet. Foto: Christian Frøstrup
Selvom det kan være fristende at komme helt tæt på den strandede hval, så har den bedst af at være i fred, fortæller dyrlæge.

 

Fredag blev en fire meter lang strandet hval spottet ud for kysten ved Voerså i Vendsyssel.

Et par fiskere forsøgte ihærdigt at skubbe den strandede hval på dybere vand. Efter flere forsøg måtte de give op, og ringede derfor efter hjælp. Lørdag morgen ankom Naturstyrelsen og en dyrlæge til Voerså for at tilse det store pattedyr.

- Der er blevet tjekket til hvalen, og den ligger stille, så vi formoder den kan være død, fortæller Louise Laursen, der er dyrepasser på Fiskeri- og Søfartsmuseet, til TV2 Nord.

Hvalen er af arten næbhval, der færdes bedst i store havdybder. Det er derfor usædvanligt, at den er kommet på så lavt vand.

- Den er kommet meget på afveje, for det er ikke en hval, vi plejer at finde i vores egne farvande, siger Louise Laursen.

Selvom det kan være fristende at forsøge at røre den store hval, så har pattedyret bedst af, at man holder sig på afstand.

- Vi er ved at arbejde på mulighederne for en obduktion i samarbejde med beredskabet for havpattedyr, fortæller Louise Laursen til TV2 Nord.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Christian Fr?strup

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close